Međunarodni je dan radija, slušajte radio Nikšić na 89,8 MHz

ovaaa
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 13.02.2016. u 16:23

Sve je krenulo iz podruma Mašinske škole. Prije pune 43 godine. Prvi lokalni radio u Crnoj Gori bio je upravo radio Nikšić. 

Prvi urednik je bio Milan Stojović, tonac Vlado Vuković, spiker Gordana Sarić, a Dino Tuzović je tada napravio prvi intervju sa Zoranom Kalezićem.

Prolazeći kroz decenije uspona i padova radio Nikšić je ipak opstao. Na adresi u Ulici Novice Cerovića, u srcima generacija Nikšićana kojima je dugo bio jedini izvor informacija, u domovima.

Preživio je radio Nikšić i nalet informatičke ekspanzije, zapravo prilagodio mu se, živi sa njim i opstaje.

 „Radio je živa riječ, nešto što ne traži neku dugu proceduru, možete sve sad i odmah“, kaže za portal Onogošt urednica, Lidija Džaković i dodaje da je radio zbilja opstao i zaista uspio da prevaziđe sve probleme.

„Važna je naravno novinarska žica i brza reakcija, u tom slučaju jako vam je lako da budete slušani. Radio je i vijest i zabava i kad ne znate možda šta da radite u nekom trenutku, sa radiom uvijek možete da se družite“, kaže ona.

Šetnja kroz, može se reći, kultne prostorije radija Nikšić, koji je bio dom generacijama novinara, vodi nas do muzičkog urednika, Slobodana Boba Dobrilovića. Kolekcija od hiljadu gramofonskih ploča iza njega dovoljno govori.  Danas su tu kao ukras, ali i kao svjedočanstvo o vremenu kada je, smatra Bobo, muzika bila kvalitetnija, njen zvuk orginalan, a radio na vrhuncu moći.

„Danas se muzika više gleda, ali muzika će svakako opstati jer je ona u čovjeku.  Radio je brz medij jer se u svakom momentu čuje i tek će da dobije na važnosti, jer su možda ljudi zasićeni gledanja video sadržaja“, poručuje Bobo.

U prostoriji do, Radenko Todorović, tonski realizator, na staroj mikseti brine se da do slušalaca stigne kvalitetan zvuk. Ne krije da bi sa malo modernizacije stvari bile lakše i bolje.

„Sve se radi normalno, poželjna je modernizacija i nadamo se da će to uskoro biti završeno. Imamo miksetu staru tridesetak godina. Radi ona svoj posao. Ponekad je potreban servis, ali snalazimo se“, priča kroz šalu Radenko.

Danas se radio, kaže Džaković, možda najmanje sluša u domovima, ali publika, i to ne mala, postoji. Ne postoji međutim zainteresovanost oglašivača da se reklamiraju na radiju i tako čitavu priču učine finansijski održivijom.

„Oglašivači se, istina, ne utrkuju da se reklamiraju, ali suština radija i njegova ciljana publika nijesu oni koji sjede u udobnoj fotelji, već čovjek koji je u svakodnevnom tranzitu i u autu prosto čuje radio. To je danas naša ciljna grupa, sigurno ne mala“, zaključuje Džaković.  

Radio Nikšić je 24 sata sa svojim slušaocima. Jutarnje vijesti, razne rubrike, emisije, razgovori sa interesantnim gostima. Okrenite 89,8 ili 100 MHz. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.