Micev: Od januara do septembra na području Nikšića palo 737 litara kiše na m2

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 19.09.2022. u 09:09
Meteorolog Branko Micev kazao je da na području Crne Gore od početka godine imamo veliki deficit padavina, posebno u onom dijelu zemlje gđe je najveći ekonomski značaj.

“Od januara do septembra, na području Nikšića, gdje kiša ima najveći ekonomski značaj, ukupno je palo 737 litara na kvadratni metar, i to je ostvarenost od svega 59 odsto”, rekao je Micev u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG.

U posljednjih 20 godina, kako je rekao, imamo dramatične promjene u režimu padavina, što je, upozorio je Micev, zabrinjavajuće.

Kad je riječ o prognozi za naredni period, Micev kaže da tokom ove sedmice neće biti značajnijih padavina: “Od utorka do kraja sedmice očekuju nas povoljne vremenske prilike, u smislu da će biti sunčano i toplo, sa temperaturama do 25 stepeni”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
  Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.
  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, mjestimično je smanjena vidljivost, a mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).