Milatović: Politici nije mjesto u Vojsci Crne Gore

Predsjednik Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 07.10.2023. u 14:40
Centralna proslava Dana Vojske Crne Gore održana je danas u kasarni „Milovan Šaranović“ gdje je promovisano deset novih oficira Vojske Crne Gore u čin potporučnika, koji su završili vojne akademije u savezničkim zemljama. Zakletvu su položili i novoprimljeni vojnici po ugovoru.

Svečanosti povodom Dana Vojske Crne Gore (VCG), koji se obilježava u znak sjećanja na bitku na Tuđemilu kod Bara, 7. oktobra 1042. godine, kada je dukljanska vojska izvojevala istorijsku pobjedu nad Vizantijom, prisustvovao je i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

On je rekao da pripadnicima VCG, odaje priznanje i od njih traži da nastave da posvećeno i odgovorno učestvuju u mirovnim misijama i doprinose da sreću i spokoj ima što više građana na našoj planeti i Crnoj Gori.

“Neka profesionalizam, čestit i odan odnos uvijek bude osnov vašeg postupanja u čuvanju mira, zaštiti vrijednosti i sigurnosti svih dobrih ljudi na ovom svijetu. I da svi mi ne dozvolimo da se politika ikada više umiješa u redove VCG“, kazao je Milatović.

On je kao vrhovni komandant poručio da partijskoj politici u vojsci Crne Gore nema mjesta.

„Ali, na tome treba još da radimo. Ja sam naučen da prema pripadnicima Vojske imam poštovanje i da Vojsku doživljavam kao hijerarhijsku organizaciju, u kojoj vladaju red i disciplina, i gdje je bespogovorno izvršavanje zadataka postulat koji se poštuje“, naveo je Milatović.

On je uručio ukaze 10 novoproizvedenih oficira koji su ove godine završili obrazovanje na vojnim akademijama u Grčkoj, Hrvatskoj, Italiji i Sjevernoj Makedoniji.

“Poštovani mladi oficiri i vojnici koji danas stupate u vojnu službu, prije svega hoću da vam se zahvalim što ste izabrali vojničko zanimanje, vjerovatno svjesni svih benefita ali i teškoća koje nošenje uniforme samo po sebi podrazumijeva“, rekao je Milatović.

Načelnika Generalštabs Vojske Crne Gore brigadnog general Zoran Lazarević čestitao je ovaj dan pripadnicima Vojske Crne Gore i zaposlenima u Ministarstvu odbrane.

Kazao je da je ponosan na to što je samo u ovoj godini skoro 20 miliona eura uloženo u nove objekte, kao i na to što će uskoro biti nabavljena dva patrolna broad. Poručio je i da su zaposlenima povećane zarade koliko je budžet dozvoljavao.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ekološki pokret ,,Ozon” snažno podržava inicijativu Nemanje Vukovića, predsjednika SO Nikšić, za dobijanje statusa grada, čime bi se otvorile perspektive za održivi razvoj terirorijalno najveće opštine u Crnoj Gori, navode iz tog pokreta.
  U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, upozorili su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).