Milošević: Podržavam akciju SDT-a, medijske informacije o mom hapšenju odgovaraju kriminalnim grupama povezanim sa švercom cigareta

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 02.10.2022. u 12:49
Povodom navoda da je u akciji Specijalnog tužilaštva na presijecanju krijumčarenja cigareta uhapšen, oglasio se direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

„U cilju objektivnog informisanja javnosti povodom informacije koja se pojavila u medijima, želim da naglasim da nijesam uhapšen niti priveden. Odazvao sam se pozivu policije u svojstvu građanina i pružio svu potrebnu dokumentaciju koja je od mene tražena na uvid nadležnim organima.

Podržavam akciju SDT- a i Policije u cilju rasvjetljavanja ovog i svih slučajeva iz nadležnosti Uprave prihoda i carina i stojim na raspolaganju da pružim sve neophodne informacije u cilju rasvjetljavanja potencijalnih nezakonitosti jer je to u zajedničkom interesu.

Razumijem da se ovakve informacije plasiraju medijima u ovom trenutku sa bombastičnim naslovima o mom hapšenju i razumijem da to upravo sada odgovara određenim krugovima i kriminalnim grupama koje su povezane sa organizovanim švercom cigareta. U svojim prethodnim izjavama koje se tiču šverca, upravo sam ja nagovijestio o kakvim se grupama radi i na šta su sve spremne da bi ponovo došle do zaplijenjene robe.

Nije takođe slučajno što se takvi naslovi odnose na osobu koja je postigla najbolje rezultate u istoriji borbe protiv krijumčarenja cigareta u Crnoj Gori za najkraće moguće vrijeme, zbog čega je Crna Gora dospjela na prvo mjesto u Evropi po tom pitanju, što je istaknuto i pohvaljeno u svim izvještajima evropskih i svjetskih institucija. Napominjem da je za 5 mjeseci mog mandata, zaplijenjeno cigareta više nego zadnjih 30 godina.

Naglašavam još jednom da sam sve radnje i odluke iz svoje nadležnosti sprovodio u skladu sa zakonom.

Uprava prihoda i carina ima blizu 1200 zaposlenih, ja kao njen direktor sam spreman da snosim odgovornost ukoliko se utvrdi kršenje bilo koje zakonske procedure iz svoje nadležnosti“, naveo je Milošević.

Podsjetimo, po nalogu ANB-a i SDT-a pokrenuta je akcija sprečavanja švercovanih cigareta, koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Spaljivanje cigareta organizovano je u četvrtak u prostorijama privatne firme kada je Milošević saopštio da će se uništiti roba vrijedna 3 miliona na tržištu, a u nabavci blizu milion.

Abazović: Ni po babu, ni po stričevima

Premijer Dritan Abazović pozdravio je akciju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i MUP-a u Nikšiću na sprečavanju krijumčarenja cigareta.

“Država vladavine prava u kojoj će svi imati jednaka prava i obaveze je ideal za koji se borimo i izborićemo se. Ni po babu, ni po stričevima. Stajemo na kraj švercu cigareta”, napisao je Abazović an Tviteru.

Adžić: Nulta tolerancija institucija na svaki pokušaj šverca

Akcija Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja pokazatelj su nulte tolerancije institucija na svaki pokušaj šverca, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

 

“Gradimo sistem i pravednu državu u kojoj zakon važi jednako za sve. Nema povlašćenih”, poručio je Adžić.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. pa dao si izjavu,mora da te neko pozvao,pa zna se da se u javorak spaljuju dugo cigari i da su izjave dali i dva mickovica,iako njihov advokat prica suprotno

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.