Milošević pozvan na informativni razgovor i pušten, Todorović: Moji klijenti nisu uhapšeni

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 02.10.2022. u 10:19
Nakon sprovedene akcije Specijalnog tužilaštva na presijecanju krijumčarenja cigareta, direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević pozvan je samo na informativni razgovor nakon čega je rano jutros pušten, saznaje portal Onogošt nezvanično iz Uprave prihoda i carina.

On je, kako saznajemo, pozvan da u svojstvu funkcije dostavi određenu dokumentaciju te se sada nalazi kući.

U medijima se pojavila informacija da je uhapšen Milošević, kao i Ivan i Branko Mićković.

Na te navode reagovao je advokat Mićkovića Dalibor Todorović.

„Danas se na nekim portalima pojavila informacija  a koju sa kasnije preuzeli i objavili i drugi mediji, da su moji klijenti Ivan Mićković i Branko Mićković uhapšeni u akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost i Specijalnog državnog tužilaštva.

Obavještavam vas kao njihov  punomoćnik da je predmetna informacija netačna i da Ivan i Branko Mićković nijesu uhapšeni“, navodi on.

Todorović je za portal Onogošt kazao da njegovi klijenti nijesu ni saslušavani ovim povodom.

“Moji klijenti nemaju nikakve veze sa akcijom ni licima koja se pominju u vezi sa navedenom akcijom, a samim tim nijesu ni mogli biti pozivani i saslušani”, kazao nam je Todorović.

Po nalogu ANB-a i SDT-a pokrenuta je akcija sprečavanja švercovanih cigareta, koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Spaljivanje cigareta organizovano je u četvrtak u prostorijama privatne firme kada je Milošević saopštio da će se uništiti roba vrijedna 3 miliona na tržištu, a u nabavci blizu milion.

Abazović: Ni po babu, ni po stričevima

Premijer Dritan Abazović pozdravio je akciju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i MUP-a u Nikšiću na sprečavanju krijumčarenja cigareta.

“Država vladavine prava u kojoj će svi imati jednaka prava i obaveze je ideal za koji se borimo i izborićemo se. Ni po babu, ni po stričevima. Stajemo na kraj švercu cigareta”, napisao je Abazović an Tviteru.

Adžić: Nulta tolerancija institucija na svaki pokušaj šverca

Akcija Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja pokazatelj su nulte tolerancije institucija na svaki pokušaj šverca, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

 

“Gradimo sistem i pravednu državu u kojoj zakon važi jednako za sve. Nema povlašćenih”, poručio je Adžić.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.