Milović: Postrožiti kazne za nasilnike i zaposliti stučni kadar u školama

Demos
 • Autor onogost.me
 • 18.04.2023. u 13:28
Kada je u pitanju maloljetničko nasilje nijesu dovoljne emisije i saopštenja već je neophodno da se povećaju kazne u Zakonu i da se zaposli stručni kadar u školama koji se bavi ovim problemom, saopštila je potpredsjednice DEMOS-a, Ksenija Milović.

“Odavno su upaljeni svi alarmi za hitnu reakciju, a konkretnih koraka nema. Nijesu dovoljne TV emisije, saopštenja i osuđujuće reakcije (uključujući i ovu) da bi krenuli u iskorjenjivanje nove epidemije koja potresa crnogorsko društvo”, navode iz DEMOS-a.

Kažu da govorimo o reformama, pa da su u tom slučaju dvije hitne reforma izmjena Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku, povećati kazne, kao i dopuna kadrova u stručnim službama škola (pedagozi i psiholozi).

“Većina škola nema školskog psihologa, a ukoliko ima – jedan psiholog je raspoređen na 1000 učenika. Politička partija DEMOS će se sa političkog aspekta zalagati da za ovaj problem Crna Gora dobije neophodna pravna i institucionalna rešenja”, zaključuju u saopštenju.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.
  Grupa maturanata okupila se ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja.