Ministar Purišić najavio: Radovi na Domu za stare počeće u februaru

dom
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.12.2018. u 07:38

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić kazao je juče na Sedmoj posebnoj sjednici Drugog redovnog zasijedanja Skupštine Crne Gore, odgovarajući na pitanja poslanika, da je planirano da u februaru naredne godine otpočnu radovi na rekonstrukciji postojećih vojnih objekata u Nikšiću za potrebe izgradnje Doma za stara lica.

On je kazao tom prilikom i da je potpisan memorandum o saradnji sa Opštinom Nikšić i Direkcijom javnih radova o implementaciji projekta.

„Na skupštini donatora regionalno-stambenog programa, koja je održana u Zagrebu 6. juna ove godine projekat je odobren. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.178.743 eura, od čega su donatorska sredstva 2.317.274 eura. Ugovor o grantu sa CEB-om je potpisan 10. avgusta 2018. godine. Od donatorskih sredstava predviđena je rekonstrukcija dva paviljona za smještaj i upravna zgrada sa termo-tehničkim blokom, kao i kompletno uređenje terena. Rekonstrukcija preostala dva objekta biće finansirana iz kapitalnog budžeta države. Smještajni kapacitet doma je 204 korisnika, a planirano je da bude 80 lica uposleno. Ministarstvo rada i socijalnog staranja je u toku 2017. godine izvršilo procjenu budućih korisnika i obezbijedilo glavni građevinski projekat sa revizijom. Takođe je završena i tenderska dokumentacija i poslata je CEB-u na odobravanja. Imajući u vidu da ovaj projekat predviđa rekonstrukciju postojećih objekata rok za izvođenje radova je 10 mjeseci“, istakao je Purišić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U većem dijelu Crne Gore danas su povoljni uslovi za vožnju, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).