Ministarstvo odbrane i dalje razmišlja da vojni aerodrom preseli na Kapino Polje, gradiće i sportsku salu, stanove…

51424800_2239764712929839_6074562131531923456_n
Screenshot
  • Autor onogost.me
  • 04.02.2019. u 12:59

Ministar odbrane u Vladi Crne Gore Predrag Bošković boravio je danas u radnoj posjeti opštini Nikšić i tom prilikom se sastao sa predsjednikom opštine Veselinom Grbovićem i saradnicima.

Na sastanku je razgovarano, kako je istakao Bošković, o više narednih koraka, a jedan od njih je da sagledaju mogućnost preseljenja Vojnog aerodroma Podgorica na Aerodrom Kapino Polje.

„Danas smo prezentirali koji su to sve infrastrukturni objekti koji se moraju prije same odluke definisati, za šta je opština nadležna, i kada su u pitanju komunalije i sve ostale nadležnosti“, kazao je ministar.

Bilo je riječi i o adaptacija objekata u samoj Kasarni „13. jul“ gdje, kako su podsjetio Bošković, prošle godine završili objekat šest u koji su uložili 240.000 eura, a sada je završena potrebna tenderska procedura za objekat osam gdje je vrijednost ugovorenih radova 210.000 eura.

„Govorili smo o ovoj mogućoj zgradi za pripadnike vojske, ali i za službenike Opštine Nikšić da zajedničkim snagama napravimo zgradu kako smo to počeli i u Danilovgradu. Sve aktivnosti su sa ciljem poboljšanja socijalnog ali i radnog položaja zaposlenih u Ministarstvu i Vojsci ali od velikog interesa i koristi za samu opštinu“, objasnio je on i dodao da su i sagledavali mogućnosti kako bi kvalitet zaštite u skladištu u Brezoviku podigli na još veći nivo.

U sklopu Vojnog garnizona sportska sala

Predsednik opštine Veselin Grbović kazao je da su razmatrane teme započete na prošlom sastanku, te da se već neke stvari realizuju i nadaju se da će ono što su isplanirali i da ostvare.  Ipak, ona koja će posebno obradovati nikšićke sportske klubove je izgradnja sportske sale.

„Razgovarali smo o izgradnji jedne sportske sale za rukomet na prostoru garnizona u Nikšiću, gdje su izgradnjom bazena rukometni klubovi u Nikšiću ostali bez sale gdje mogu trenirati jer su prostori u Sportskom centru mali da zadovolje sve potrebe svih sportskih klubova. Napravljen je projekat i očekujemo da će to biti brzo realizovano“, najavio je Grbović.

Bošković je istakao da se sala radi za potrebe vojske, ali da će svakako biti stavljena na korišćenje sportskim klubovima u Nikšiću s obzirom na limitirane prostore za značajan broj sportskih klubova.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.