Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ministarstvo poljoprivrede zabranilo ribolov na jezeru Liverovići

liver_lale
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 07.10.2015. u 10:25

Svaki vid ribolova na akumulaciji Liverovići, sve dok se nivo vode ne normalizuje i vrati iznad nivoa biološkog minimuma, zabranjen je, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ministarstvo je ovaku odluku donijelo nakon obavještenja korisnika ribljeg fonda na teritoriji Opštine Nikšić, SRK "Nikšić-NK", o kritičnom stanju na jezeru Liverovići. „Naime, zbog kvara na sistemu zatvaračnice na brani akumulacije, kao i zbog nedostatka padavina i velike suše, nizak vodostaj na jezeru Liverovići ugrožava riblji fond", navodi se u saopštenju.

Članom 41 Zakona o slatkovodnom ribarstvu zabranjeno je vršiti sve vrste ribolova i druge aktivnosti koje ugrožavaju riblji fond u vrijeme biološkog minimuma.

"Izlaskom na lice mjesta konstatovano je da je nivo jezera ispod biološkog minimuma. Preduzete su prve mjere zaštite, pojačan je nadzor ribočuvarske službe, zabranjen je svaki vid ribolova na jezeru Liverovići, što je korisnik ribljeg fonda SRK "Nikšić-NK" istakao tablama", stoji u saopštenju.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Inspekcije za slatkovodno ribarstvo i SRK "Nikšić-NK" će, kako je najavljeno, nastaviti da konstantno obilaze jezero i prate stanje na terenu. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uprava za statistiku Monstat raspisala je po treći put tender za nabavku softvera koji će građani koristiti za kontrolu svojih podataka vezano za popis stanovništva u Crnoj Gori.