Ministarstvo prosvjete dodjeljuje 3.400 studentskih kredita

mp
  • Autor onogost.me
  • 21.08.2016. u 14:15

Ove godine Ministarstvo prosvjete Crne Gore biće dodijeliće 3.400 kredita studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija, uistanova viskog obrazovanja.

Prijave za kredit se podnose od 1. septembra do 21. oktobra. Kredite će dobiti 770 studenata prve godine osnovnih studija i 2.290 studenata starijih godina koji studiraju u Crnoj Gori.

“Crnogorskim državljanima koji studiraju van Crne Gore dodijeliće se 90 kredita studentima prve godine osnovnih studija i 250 kredita studentima starijih godina.

Pravo na krediti imaju studenti osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program. Prilikom izbora kandidata prednost imaju oni koji imaju bolji uspjeh u prethodnoj godini školovanja”, naveli su iz ministarstva.

Kredit se odobrava za jednu studijsku godinu i isplaćuje se u deset mjesečnih rata. Visina kredita zavisi od uspjeha u prethodnoj godini školovanja, odnosno indeksa uspjeha i godine studija.

 

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, a u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.