Mjerenje šećera u krvi i krvnog pritiska sjutra na Trgu, prihod za Vukovo liječenje

Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 07.06.2018. u 09:44

Naši sugrađani biće u prilici da sjutra izvrše kontrolu šećera u krvi i mjerenje krvnog pritiska, sa početkom u 9h na Trgu ispred apoteke Uniprompharm. Sve to sa humanim ciljem – da pomognemo u liječenju trogodišnjeg Vuka Mitrovića.

Kako nam je objasnio Vukov stric Novica Mitrović, akcija će trajati do popodnevnih časova, a na tom mjestu biće postavljena kutija u koju će sugrađani moći ubaciti novac, shodno mogućnostima.

“Nadam se da će što veći broj sugrađana učestvovati u tome. Sada imaju priliku da bez redova i čekanja u bolnici provjere parametre šećera u krvi i krvnog pritiska”, kazao je Novica.

Prema podacima na sajtu Fondacije “Budi human” od 33.900 eura, koliko je potrebno za Vukovo liječenje, sakupljeno je 75 odsto, odnosno nedostaje oko 8.200 eura.

Novica ističe da je zadovoljan kako teče prikupljanje sredstava.

“Mislim da niko nije očekivao da će ovako brzo da se prikupi ovoliki dio sredstava. Pratili smo akcije za drugu djecu i mislim da nikad nije ovako brzo prikupljeno. Angažovali su se svi, porodica, prijatelji, mnogi sugrađani kojima se zahvaljujem ovim putem”, dodao je on.

Prijatelji akcije su “K&M system”, kao i apoteke Uniprompharm, Vigor i Remedia.

Osim što ćete posjetiti sutrašnju akciju, iskontrolisati pomenute parametre i donirati za Vukovo liječenje, to možete učiniti i slanjem SMS-a tako što ćete upisati 20 i poslati na 14543, uplatom na žiro račun 520-38802-69 ili devizni račun 520042000000877474.

Vuk je rođen u julu 2015. godine prije vremena i sa nepunih 1,5 kg smješten je na neonatologiju. Sa tri i po mjeseca došao je kući ali ubrzo mu je dijagnostifikovana cerebralna paraliza i počinje ići na fizikalne terapije i raditi na oporavku.

On je veoma veselo dijete, ali još uvijek samostalno ne priča, ne sjedi i ne hoda. Preporučeno mu je liječenje matičnim ćelijama u Turskoj za koje je neophodno prikupiti 33.900 eura.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.