Mještani četiri sela blokiraće put ka Plužinama i Žabljaku; Župljani počinju danonoćnu blokadu

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 28.08.2023. u 07:48
Mještani četiri nikšićka sela danas će od 10 do 12 sati na Jasenovom polju kod mjesta Progon blokirati put Nikšić - Žabljak i Nikšić - Plužine, time i put koji vodi ka Bosni i Hercegovini zbog, kako kažu, lošeg odnosa Opštine prema njima.

Mještani koji najavljuju blokadu puta su iz Jasonovog polja, Pragije, Lipove ravni i Zauglina.

Razlog je nezadovoljstvo mještana tih sela totalnim zapostavljanjem od strane Opštine Nikšić posebno kad je posrijedi snabdijevanje vodom.

Tvrde da bi problem vodosnabdijevanja mogao biti lako riješen jer, nezvanično, pronađena su dva izvorišta sa preko 90 litara u sekundi koji bi sva pomenuta sela snabdijela vodom.

Blokada i u Župi

Nezadovoljni odnosom lokalne uprave, mještani Župe će danas u 10h krenuti sa blokadom saobraćaja ispred mjesne kancelarije.

Kako su kazali, blokada će trajati sve dok se ne krene u realizaciju zahtjeva mještana Župe.

Asfaltiranje 5 km seoskih puteva za 2023, završetak izrade projekta za glavni put i Pustu stranu i raspisivanje tendera za realizaciju projekata, realizacija radova na vodovodu koji su bili predviđeni shodno dodijeljenim sredstvima iz kapitalnog budžeta, regulisanje i popravka rasvjete u MZ Župa, završetak projekata za mostove u selu Kuta i Morakovo, početak radova na sanaciji planinskih puteva neki su od zahtjeva Župljana.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  1. Što nisu blokirali dok ih” jahao” DPS. Sada su našli da blokiraju, to su oni što idu da glasaju u Šavnik i redom gde god hvali kakvog poganstva. Ako zaustave saobraćaj, sve ih popisati i predati sudu kako bi nadomestili štetu ljudima koji budu onemogućeni da putuju. Neka plate svaki minut zadržavanja ljudi i protok robe. CG pretvaraju u Keljmendijevo K i M. Treba ih učiti pravnoj državi i privesti k znaniju prava. Dosta je tog komitovanja i otimanja, treba pošteno raditi. 40 godina im je bilo potaman, a sada, gle čuda, ništa ne valja. E, neće biti. Gospodin Kovačević, gradonačelnik je čovek i od znanja i od časti i poštenja. Ono što su te bundžije “smijali” decenijama, neka žanju. Sve na sud i da plate nanetu štetu.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.