Mještani poručili: Nećemo tolerisati ekocid u Biovskoj gori

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 10.09.2023. u 13:20
Mještani šavničkih sela Bijela i Miloševići danas su na sat blokirali put Nikšić-Žabljak, u mjestu Kruševice, zbog, kako kažu, neodogovornog odnosa koncesionara prema prirodi i ljudima.

Oni su tako iskazali su nezadovoljstvo i poslali poruku nadležnima da se takva praksa u Biovskoj gori dalje neće tolerisati.

Naime, zatražili su pod hitno stopiranje koncesija, zbranu sječe ljudima sa strane, da se provjere uplate koncesija za Biovsku šumu, kao i da se poboljša elektro i vodovodna mreža u tom kraju.

Mještanin Dalibor Šćepanović kazao je da su danas ovdje i da skrenu pažnju na put koji je gori od bilo kog makadama.

“Takođe imamo oko svega toga zamajavanje i lokalnih i republičkih institucija koje jedna sa druge prebacaju odgovornost”, naveo je on dodajući da će od sljedeće sedmice radikalizovati proteste, da će biti svakodnevne blokade puteva i to bez najava lokacije i vremena.

Pozvao je institucije da krenu da rade svoj posao, ali i mještane da se uozbilje.

Milutin Memedović, takođe mještanin, kazao je da će za sedam dana opet biti ovdje ako se ne krene u ispunjenje zahtjeva.

Tokom jednočasovne blokade formirane su velike kolone auta sa obje strane.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.