Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mladi iz Grahova uspješno završili obuku o pisanju biznis planova

drumovanja
  • Autor onogost.me
  • 09.12.2015. u 15:59

Nevladina organizacija „Drumovanje“ predstavila je danas projekat „Radim, stvaram, živim u Grahovu“, koji za cilj ima podsticanje preduzetništva i samozapošljavanja mladih ljudi u toj mjesnoj zajednici. 

Tokom devet mjeseci, koliko je projekat trajao, organizovano je nekoliko radionica na kojima su mladi edukovani o načinu izrade i implementacije biznis planova. 

„Mi se bavimo unapređenjem života na selu i prigradskim naseljima, i naša prva stanica je bilo Grahovo. Radili smo projekat koji je imao za cilj da unaprijedi preduzetništvo, odnosno da pokrene mlade ljude da se bave preduzetništvom. Mi smo imali aktivnosti koje su vezane za edukaciju na polju biznis planova, odnosno učenja pisanja biznis planova“, kazala je članica te organizacije Jovana Grubač. 

Kako je navela, uspjeli su da naprave tri kvalitetna biznis plana, ali da mladi Grahovljani i dalje pišu jer imaju mnogo zanimljivih ideja. 

Ona je, kao jedan od interesantnijih, izdvojila biznis plan jedne djevojke koji se tiče proizvodnje sapuna od organskih sastojaka koji se bazira na kozjem mlijeku, kao i kozmetičke proizvode od meda i voska. 

„Kao i svuda potreban je novac i donatori, mi ćemo se truditi da što više promovišemo njihove ideje i pokušamo da nađemo ljude koji bi mogli više da pruže neku vrstu podrške, novčanu ili neku drugu. I njih smo naučili kako da skupe novac i ljude koji će pomoći. Udruženim snagama pokušaćemo da realizujemo da bar jedan od njh“, dodala je Grubač. 

Direktor Vladan Babić kazao je da je radionicama prisustovalo petnaestak polaznika, a predavanja je vodio profesor sa Ekonomskog fakulteta Radivoje Drobnjak. 

„Cilj je razvoj zajednice i ostanak mladih na selu. Mi smo postigli da podignemo svijest o značaju sela i mogućnostima koje nudi selo, promovisali smo i podstakli preduzetništvo među mladim ljudima“, zaključio je Babić. 

Projekat je podržao Fond za aktivno građanstvo, a finansirala Evropska Unija.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci