Mladići iz Njemačke putuju popularnim trotočkašem i prave žurke na otvorenom

pjadjo_naslovna1
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 20.06.2017. u 12:58

Piaggio iz 1986. godine danas je prava atrakcija u centru Nikšića. Još više njegovi vlasnici, mladići iz njemačkog Drezdena, Lars i Bob koji su ovim italijanskim trotočkašem krenuli na neobično putovanje kući. Ruta ih vodi upravo preko Nikšića. 

Kada su, priča za naš portal Bob, kojeg smo u tom trenutku zatekli kod ovog kamioneta, prošle godine došli na ideju da putuju Evropom krenuli su stopom iz Njemačke i stigli u Palermo gdje su kupili maleni dvosjed, a potom i „sklepali“ sanduk gdje drže ono zbog čega i putuju Evropom – DJ opremu. U Palermu su se zadržali punu godinu a sada su, kažu, na putu kući. U međuvremenu se dobro zabavljaju, a to će pokušati da urade i večeras u našem gradu.

„Tu nam je sve što nam treba. Auto nas je koštalo oko 500 eura, muzičku opremu su nam ukrali u Palermu, pa smo morali novu da nabavljamo, ali ne odustajemo. Večeras ovdje oko 18.30h pravimo malu žurku, na Trgu, biće par sati lijepog elektronskog zvuka. Nadam se da nas neće policija otjerati. Od ovoga pokušavamo da zaradimo za put, pa se nadamo da će imati razumijevanja“, priča Bob kroz osmjeh.

Kada je u pitanju njihov „pjađo“, koji razvije maksimalno četrdesetak do 50 kilometar na sat, to je već posebna priča.

Kamion na tri točka, jedan od simbola Južne Italije, vodio je Larsa i Boba od Palerma do Barija, kvario se više puta, sitgao do crnogorskog primorja, a sada nakon predaha od par dana planiraju da nastave, kako kažu, ili prema Srbiji ili prema Bosni.

„Za početak, negdje ćemo na otvorenom provesti par noći, a onda ćemo vidjeti kuda dalje. Uglavnom, za tri do četiri mjeseca planiramo da se vratimo kući, ako nas auto posluži“, kaže Bob za kraj pozivajući ljude da večeras svrate na Trg i uživaju uz malo dobrog zvuka.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.