Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Monstat traži operatere za unos podataka o popisu, rezultati za 15 dana

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 10.01.2024. u 13:36
Uprava za statistiku (Monstat) saopštila je da je raspisala javni oglas za izbor operatera za unos podataka prikupljenih popisom u 2023. godini.

Kako je saopšteno, oglasom se predviđaju uslovi za odbir prijavljenih kandidata i to da je državljanin Crne Gore, da je punoljetno lice sa najmanje završenom četvorogodišnjom srednjom školom, kao i da je lice nezaposleno ili je student.

"Prednost pri odabiru imaće lice koje ima iskustvo u popisu ili iskustvo u sprovođenju statističkog istraživanja. Sve detalje u vezi sa oglasom zainteresovani kandidati mogu preuzeti sa sajta Uprave za statistiku: www.monstat.org", navodi se u saopštenju.

Iz Monstata su podsjetili da će preliminarni razultati popisa biti objavljeni 25. januara.

"Objave podataka popisa od strane bilo koje druge organizacije, pojedinca ili medija predstavljaju dezinformisanje javnosti i stvaraju konfuziju kod korisnika. Stoga, molimo sve zainteresovane aktere u ovom procesu da se suzdrže od objave bilo kakvih podataka popisa ukoliko njihov izvor nije Uprava za statistiku. Uz zahvalnost na dosadašnjem objektivnom izvještavanju, nadamo se razumjevanju i strpljenju u narednim fazama ove statističke akcije", zaključeno je u saopštenju Monstata.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Uprava policije (UP) saopštila je da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, vršeći pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, jutros u Nikšiću lišili slobode vozača R.K. (21), koji je kao učesnik u saobraćaju na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Drenoštica, kao mladi vozač, upravljao vozilom brzinom od 147 km/h na dijelu puta gdje je brzina kretanja ograničena na 80 km/h.
  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.