Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

MPNI podnijelo krivične prijave protiv još dvije osobe, sumnja se da su falsifikovali diplome

Ministarstvo prosvjete
 • Autor onogost.me
 • 10.01.2024. u 12:39
Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) podnijelo je krivične prijave protiv još dvije osobe zbog sumnje da su falsifikovali diplome.

"Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija podnijelo je dvije krivične prijave Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su lica H.A. i R.J. dostavila lažne i neistinite obrazovne isprave, za koje su u postupku priznavanja inostrane obrazovne isprave o stečenom srednjem obrazovanju nadležne srednje škole utvrdile da iste nisu vjerodostojne javne isprave, tako se na osnovu gore navedenog osnovano sumnja da su H.A. i R.J izvršili/le krivično djelo falsifikovanje isprave iz člana 412 Krivičnog zakonika", kazali su iz MPNI.

Oni su naglasili da očekuju od nadležnih organa da postupaju u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, u cilju rješavanja ovog, kako su naveli, značajnog institucionalnog problema.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Nakon gotovo četiri godine flota Avio-helikopterske jedinice MUP-a je operativna za pružanje podrške svim resorima, a tokom ljeta posebno u oblasti bezbjednosti saobraćaja i zaštite i spasavanja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.