Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

MPNI: Pozivamo Sindikat da se nastavi dijalog

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 17.02.2024. u 18:03
Predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija su na današnjem sastanku sa predstavnicima Sindikata prosvjete Crne Gore, još jednom prenijeli ranije saopštenu ponudu Ministarstva finansija i Vlade Crne Gore, koja podrazumijeva uvećanje zarade prosvjetnim radnicima u neto iznosu od minimum 15%, koje bi se počelo primjenjivati najkasnije od kraja trećeg kvartala tekuće godine.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija poziva Sindikat prosvjete da se nastavi dijalog po ovom pitanju, kako bismo došli do sistemskog i održivog rješenja, vodeći računa o interesima djece i roditelja”, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Naredni sastanak je zakazan za nedjelju, 18. februar.

Sindikat prosvjete donio je odluku o organizovanju štrajka od ponedjeljka 19. februara.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Reforma penzionog sistema biće definisana fiskalnom strategijom i nema bojazni od gašenja Fonda PIO, poručuju iz Pokreta Evropa sad, a nakon izjave ministra finansija Novice Vukovića, koji je kazao da se kroz program Evropa sad 2 planira korekcija penzijskih doprinosa.
  Benzin je od danas skuplji dva centa, dok je cijena eurodizela niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.