Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

MUP: Ne paliti vatru na otvorenom i ne koristiti pirotehnička sredstva

MUP
 • Autor onogost.me
 • 12.04.2024. u 13:28
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) upozorili su na pojačanu opasnost od požara.

“Zbog pojačane opasnosti od požara, Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore upozorilo je građane da ne pale vatru na otvorenom i ne koriste pirotehnička sredstva”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz Uprave policije ranije danas je saopšteno da u Bijelom Polju i Mojkovcu rade na sprečavanju i otkrivanju osoba koje izazivaju šumske požare.

Na području opštine Bijelo Polje, kako su kazali, od 21. marta, registrovano je 16 prijava požara.

“U 11 predmeta formiranih po prijavama građana u kojima je utvrđeno da se radi o neznatnoj materijalnoj šteti u kojima je požarom zahvaćeno nisko rastinje, šiblje, suva trava, lišće, nadležno državno tužilaštvo se izjasnilo da u navedenim radnjama nema elemenata krivičnih djela čije se gonjenje preduzima putem službene dužnosti”, navodi se u saopštenju.

Iz policije su kazali i da se postupa u pet predmeta formiranih po prijavama građana.

“Nakon dobijanja nalaza vještaka protivpožarne struke, nadležno državno tužilaštvo će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnih djela, te ukoliko se utvrdi postojanje elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj duznosti, policijski službenici će u skladu sa Zakonom i uz konsultacije sa nadležnim državnim tužilaštvom podnijeti krivične prijave protiv počinilaca krivičnih djela”, kazali su iz policije.

I u Mojkovcu policija u saradnji sa tužilastvom radi na otkrivanju nesavjesnih građana koji su prouzrokovali požar veće razmjere u Prošćenskim planinama, u neposrednoj blizini Nacionalnog parka Durmitor.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).
  U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedem, a potom i eko- parka Blace.