MUP: Pojačane kontrole u cilju pronalaska i oduzimanja oružja u ilegalnom posjedu

MUP/Tviter
 • Autor onogost.me
 • 06.05.2023. u 16:08
Policija je potekle sedsmice obavila pojačane kontrole u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu građana.

Na području primorskih opština intenzivne aktivnosti dovele su do oduzimanja više komada oružja i municije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP). Istakli su da će se pojačane kontrole u cilju pronalaska i oduzimanja oružja u ilegalnom posjedu nastaviti i u narednom periodu.

Kako su kazali iz policije, službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su oduzeli dva pištolja (izdata dva prekršajna naloga),  19 komada detonatorskih kapisli,  30 metara sporogorećeg štapina, dvije vježbovne ( školske ) protivtenkovske mine, 14 komada municije raznog kalibra  (podnesena krivična prijava protiv jednog lica), tri ručna suzavca, 25 komada pištoljske municije.

U opštini Kotor oduzet je pištolj i puška, kao i sedam metaka pištoljske municije.

U Herceg Novom  oduzet je pištolj marke CZ 99, sa 88 komada metaka – važenje dozvole je isteklo te se  očekuje  kvalifikacija krivičnog djela od strane tužioca. U ovoj opštini oduzet je i gasni pištolj  marke Ekol Tirol bez dozvole, sa 50 komada barutnih metaka, kao i osam patrona puščane municije. U opštini Tivat oduzet je gasni pištolj i četiri pištoljska metka.

U okviru akcije “Poštuj život vrati oružje” u Baru i Budvi nedavno su vraćena dva pištolja.

Iz policije ističu da je kao rezultat ovih aktivnosti na teritoriji opštine Nikšić pronađeno i oduzeto više komada vatrenog oružja, municije i sredstava posebne namjene.

“Nikšićka policija je sinoć, postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi osamnaestogodišnje lice iz Nikšića  i tom prilikom od oca ovog lica oduzela dva pištolja u ilegalnom posjedu, kao i lovački karabin u ilegalnom posjedu”, poručuju iz policije.

Osim toga, kako su kazali, oduzeto je i 245 komada municije različite vrste i kalibra, dva prazna pištoljska okvira i dva okvira u kojima se nalazilo 12 komada municije, redenik sa 50 komada puščane municije i jedan optički nišan.

Poručuju da su pretresom na ovoj lokaciji pronađeni i oduzeti  topovski udar, tri komada ručnih dimnih bombi i jedna fleš bomba, kao i dva inicijalna upaljača.

Službenici Uprave policije će, kako su kazali, i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim aktivnostima na ovom planu.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza i savjetovali opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.