MZ Župa će stipendirati sedam studenata

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 18.11.2023. u 14:01
Nakon uspješno završenog konkursa, danas je predsjednik Savjeta MZ Župa Nikšićka Dragoljub Radulović uručio rješenja o stipendiranju najboljih studenata iz ove mjesne zajednice.

Konkursom je trebalo da se stipendira pet najboljih studenata, ali je odlučeno da će se ove godine stipendirati svi studenti, njih sedmoro, koji su ispunili uslove konkursa i koji su traženu dokumentaciju dostavili u predviđenom roku.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Dragoljub Radulović je kazao da mu predstavlja zadovoljstvo što će ove godine stipendirati sve prijavljene studente i na taj način odati im priznanje za uspjehe koje postižu u toku studiranja.

“Na osnovu pristiglih prijava i dokumenata iz kojih se vidi veliki trud i odricanje svih prijavljenih studenata, odlučeno je da se stipendiraju svih sedam prijavljenih studenata i na taj način im simbolično čestitamo na uspjesima koje bilježe u svojim indeksima. Želim da vjerujem da će ova stipendija svima vama dati podstrek da ubuduće nastavite da nižete uspjehe, da to svoje znanje prenosite ovdje, u svojoj državi Crnoj Gori, na buduće generacije i da ne izgubite iz vida svoje mjesto za koje očekujem da ćete biti pokretačka razvojna snaga, jer bez vas takvih ni jedno mjesto ne može imati bolju budućnost. Budite primjer generacijama koje dolaze, a mi ćemo nastojati da i u narednom periodu pokrećemo aktivnosti koje će dovesti do što boljeg položaja župske mladosti”, naveo je on.

Dobitnici stipendija za ovu školsku godinu su: Marojević Miloš, student Elektrotehničkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.45,  Kostić Draško, student druge godine Pimorskog fakulteta u Kotoru, sa prosječnom ocjenom 9.03,  Anđela Čvorović, student Filozofskog fakulteta, smjer Sociologija, sa prosječnom ocjenom 10.00, Čvorović Danijela, student druge godine Elektrotehničkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.00, Perović Stefan, student Filološkog Fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.18,  Bečanović Milivoje, student četvrte godine Filološkog fakulteta, sa prosječnom ocjenom 9.58 i Rašković Sanja, student Fakulteta za mediteranske i poslovne studije sa prosječnom ocjenom 9.07.

Iznos mesečne stipendije je 80 eura.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.