MZ Župa, Crveni krst i OŠ “Dušan Bojović” prikupili dvije i po tone hrane

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 30.11.2023. u 07:56
Dvije i po tone prikupljenih osnovnih životnih namirnica, rezultat je sedmodnevne sabirne akcije koju je Savjet Mjesne zajednica Župa pokrenuo sa nikšićkim Crvenim krstom i OŠ “Dušan Bojović”.

Kako je kazao predsjednik MZ Dragoljub Radulović, prikupljeno je preko dvije i po tone osnovnih životnih namirnica brašna, ulja, šećera, domaćih proizvoda, ali i odjeće čime se, ističe, potvrdila humana strana mještana Župe. On je ocijenio ovu akciju kao jednu od najuspješnijih.

Učešće u akciji uzeli su i firme „Perućica“ d.o.o, „Monteklas“, Uniprom metali, Naše voće, pekara „Zečević“ koji su  svojim donacijama pomogli da akcija bude uspješna na čemu su im kaže posebno zahvalni.

Radulović je uputio zahvalnost djeci škole i njihovim roditeljima koji su pomogli ovu humanu  akciju.

„Savjet MZ Župa je na ovaj način želio da na jedan skroman način pomogne najosjetljivije slojeve našeg društva, kako u našoj mjesnoj zajednici, tako i opštini Nikšić“, kazao je Radulović.

Predsjednik MZ Župa kaže da na ovaj način žele da animiraju i druga mjesta kako bi na sličan način pomogli one kojima je pomoć potrebna.

„Predstavnici Crvenog krsta su danas preuzeli svu prikupljeni hranu i ujedno izrazili veliku zahvalnost na dobroj saradnji sa našim mjestom koja rezultira ovako uspješnim akcijama koje će bar malo pomoći socijalno ugroženom stanovništvu. Narednih dana će oni distribuirati prikupljenu hranu do onih kojima je pomoć potrebna“, istakao je Radulović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
  Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.