Na Filozofskom i Filološkom fakultetu otvorena vrata budućim brucošima

naslovna_ucitelji
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 09.06.2016. u 11:55

Danas je na Filološkom i Filozofskom fakultetu organizovan „Dan otvorenih vrata“ gdje su budući studenti mogli da se upoznaju sa studijskim programima i mogućnostima studiranja na tim fakultetima.

Svaki studijski program se na svoj način spremao za današnji događaj, ali su članovi sa studijskog  program za obrazovanje učitelja, bez sumnje, bili najkreativniji i najatraktivnjii. Studentkinja, Branka Knežić rekla da je izabrala ovaj program iz ljubavi prema djeci i ljubavi prema poslu, izrazu kreativnosti.

„Na našem štandu se nalaze predmeti koji su karakteristični za posao učitelja. Školski pribor, jabuka, azbuka,  globus. Imamo učitelja, pisara iz doba Egipta, Mariju Montesori,  filozofa Platona, profesora Kostu Vujića,  modernu učiteljicu kao i koleginice koje predstavljaju predmete koje učitelj treba da predaje. Ja sam priroda i društvo, tu je likovno, muzičko, matematika..“, rekla je Branka ističući da su na taj način pokušale da dočaraju važnost i težinu njihovog studijskog programa.

Iako su se domaćini dobro potrudili da na što bolji način promovišu svoj studijski program danas ipak nije bilo pretjeranog interesovanja budućih brucoša za taj događaj.

Dekan Filozofskog fakulteta Goran Barović rekao je da dva fakulteta ove godine prvi put organizuju zajednički događaj.

„Ovim pozivamo mlade buduće studente da dođu i upoznaju program za koji imaju interesovanje. Na svakom studijskom programu imaju izloženi planovi i programi za sve četiri godine studiranja, literatura, zanimljivi prospekti. Na svakom studijskom programu su i profesori, saradnici i studenti koji su spremni za pitanja zainteresovanih potencijalnih studenata. I prošle godine smo organizovali kampanju, ove godine je proširena, još uvijek traje do upisnog roka a učestvovali smo i na sajmu knjiga u Podgorici gdje su promovisali studijske programe“, rekao je Barović i dodao da su danas tu  kao gosti i predstavnici Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore(UMHCG), kao i da je u toku obezbjeđenje pristupačnosti fakultetu na svim nivoima.

Ispred UMHCG Anđela Miličić  rekla je da na svom štandu promovišu Studentsku savjetodavnu kancelariju u okviru koje studenti mogu da se informišu i da se obrate za servise koje njihovo udruženje pruža.

„Prije svega to su upis na fakultet, studentski kredit,  sređivanje smještaja u studentskom domu, pomoć pri odabiru literature, kao i prevoz osoba sa invaliditetom. Takođe, želimo da promovišemo upis za osobe sa invaliditetom. A danas želimo da promovišemo i naš video, a koju možete da vidite na našem štandu i našoj facebook stranici“, rekla je Anđela i dodala da planiraju da svoje aktivnosti promovišu na drugim Univerzitetima kao što je Mediteran i Donja gorica.

Na Filozofskom fakultetu ima ukupno osam studijskih programa to su : Sociologija, Filozofija, Istorija, Geografija, Pedagogija, Obrazovanje učitelja, Predškolsko vaspitanje i Psihologija. Filološki fakultet takođe ima  osam, a to su Crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti, Srpski jezik i južnoslovenske kniževnosti, Engleski jezik i književnost, Ruski jezik i književnost, Italijanski jezik i književnost,  Njemački jezik i književnost, Francuski jezik i književnost i Prevodilaštvo.

Ove školske godine će se upisati oko 600 brucoša.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.