Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Na putu Šavnik – Žabljak samo putnička i kombi vozila uz naizmjenično propuštanje

snow-2583222_340_0_0
pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 01.02.2021. u 08:15

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno mokrim putevima, a na sjeveru mjestimično ima snijega i poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Iz AMSCG kazali su da je vidljivost po kotlinama smanjena i upozorili na učestale pojave sitnijih odrona.

Oni su savjetovali maksimalno opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Na putu Šavnik - Žabljak saobraćaju putnička i kombi vozila uz naizmjenično propuštanje.

Kamionima sa prikolicom i šleperima zabranjen je saobraćaj na putu Rožaje – Kula.

Zbog klizišta na putu Šćepan Polje – Foča (teritorija BIH) zabranjen je saobraćaj kamionima, kamionima sa prikolicom i šleperima, a otežano saobraćaju samo putnička vozila.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka zbog bušačko minerskih radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila od osam do 16 sati.

Na magistralnom putu Danilovgrad - Podgorica, dionica Komanski most - skretanje za Bandiće, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu Lepetani-Tivat zbog priključenja opštine Herceg-Novi na regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore preko graničnih prelaza obavlja se svakodnevno tokom 24 sata, osim preko prelaza Vuča na putu Rožaje – Tutin i Metaljka na putu Pljevlja – Čajniče, koji se obavlja od sedam do 19 sati.

U Crnoj Gori je do 1. aprila upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.