Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Na svečanosti povodom Dana oslobođenja Nikšića uručene i Studentske nagrade

nagrade_studentima
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 18.09.2015. u 13:26

„Vjerujem da svako od nas, ovu studentsku nagradu grada nalazi kao potvrdu da su znanje, trud, marljiv rad i sposobnosti koje svako od nas ulaže u svoje obrazovanje, i dalje jedne od temeljnih vrijednosti društva“, kazala je u ime nagrađenih studenata, Svetlana Stevović, diplomirana studentkinja crnogorskog jezika i južnoslovenskih književnosti, sa prosječnom ocjenom 10. 

Pored nje nagrade su dobili Lidija Nikčević, sa odsjeka Slikarstvo, na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, takođe sa prosječnom ocjenom 10. Sa prosječnom ocjeno 9,93 nagradu je dobila diplomirana studentkinja Ekonomskog fakulteta, Ana Nenezić, zatim diplomirana studentkinja Fakulteta političkih nauka,  Bojana Lalatović sa porsječnom ocjenom 9, 73 i Miloš Nikolić diplomirani student na Prinston Univerzitetu u Nju Džersiju, odsjek za fiziku sa počastima.

Stevović je istakla da je svaka nagrada istovremeno i obaveza i jak motiv za dalje napredovanje i usavršavanje.

„ Ovih pet studenata danas svojim primjerima svjedoče  da u njima i ma volje i želje da se ustraje putem znanja, nauke, društvenog i intelektualnog prosperiteta, svjedoče da su oni potencijali ne samo lokalne zajednice, te da ih se kao takvih treba i mora sjetiti i onda kada za sobom ostavljaju studentske klupe i stupaju na tržište rada“, kazala je Stevović i poručila kako vjeruje da će u narednom periodu Nikšić zasijati svijetlom jednog ozbiljnog univerzitetskog centra jer, kako je zaključila, ima sve predispozicije za to. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uprava za statistiku Monstat raspisala je po treći put tender za nabavku softvera koji će građani koristiti za kontrolu svojih podataka vezano za popis stanovništva u Crnoj Gori.