Na svečanosti povodom Dana oslobođenja Nikšića uručene i Studentske nagrade

nagrade_studentima
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 18.09.2015. u 13:26

„Vjerujem da svako od nas, ovu studentsku nagradu grada nalazi kao potvrdu da su znanje, trud, marljiv rad i sposobnosti koje svako od nas ulaže u svoje obrazovanje, i dalje jedne od temeljnih vrijednosti društva“, kazala je u ime nagrađenih studenata, Svetlana Stevović, diplomirana studentkinja crnogorskog jezika i južnoslovenskih književnosti, sa prosječnom ocjenom 10. 

Pored nje nagrade su dobili Lidija Nikčević, sa odsjeka Slikarstvo, na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, takođe sa prosječnom ocjenom 10. Sa prosječnom ocjeno 9,93 nagradu je dobila diplomirana studentkinja Ekonomskog fakulteta, Ana Nenezić, zatim diplomirana studentkinja Fakulteta političkih nauka,  Bojana Lalatović sa porsječnom ocjenom 9, 73 i Miloš Nikolić diplomirani student na Prinston Univerzitetu u Nju Džersiju, odsjek za fiziku sa počastima.

Stevović je istakla da je svaka nagrada istovremeno i obaveza i jak motiv za dalje napredovanje i usavršavanje.

„ Ovih pet studenata danas svojim primjerima svjedoče  da u njima i ma volje i želje da se ustraje putem znanja, nauke, društvenog i intelektualnog prosperiteta, svjedoče da su oni potencijali ne samo lokalne zajednice, te da ih se kao takvih treba i mora sjetiti i onda kada za sobom ostavljaju studentske klupe i stupaju na tržište rada“, kazala je Stevović i poručila kako vjeruje da će u narednom periodu Nikšić zasijati svijetlom jednog ozbiljnog univerzitetskog centra jer, kako je zaključila, ima sve predispozicije za to. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.