Na Trgu slobode Street Workout dan

Poster
 • Autor onogost.me
 • 02.09.2023. u 08:10
Na Trgu slobode, od 17 časova, biće održana prezentacija zdravih stilova života, Street workout pokreta & calisthenics gimnastičkih disciplina, a gosti događaja su eminentni predstavnici svjetski poznatog Street Workout pokreta "Back to the Basics" - Uroš Ašković i Nikola Vejnović, među omadinom poznati kao Aške i Kinez.

Izvršni direktor Ekološkog udruženja mladih “Zeleni centar”, Miloš Džiknić, koji je organizator događaja, najavio je da će po prvi put u Crnoj Gori, na gradskom trgu u Nikšiću, na najmodernijim prenosivim spravama za Calisthenics biti prezentovani zdravi stilovi života Street Workout pokret & Calisthenics gimnatičke discipline, od strane dugogodišnjih najboljih učesnika StreetWorkout takmičenja u Crnoj Gori  i predstavnika Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u freestylu.

“U današnje vrijeme, briga o svom zdravlju postaje sve važnija. Dok nova tehnologija olakšava naš život, ne smijemo zaboraviti koliko je bitno brinuti se i o svom tijelu i umu. Upravo zato su se u svijetu pojavili koncepti i pokreti poput Calisthenics-a i Street Workout-a, koji su na naučnoj osnovi dokazali da imaju dubok pozitivni uticaj na fizičko i psihičko blagostanje. Ovaj sportski pristup fokusira se na korišćenju sopstvene težine tijela kako bi se povećala mišićna masa, postigla snaga, izdržljivost i agilnost”, kazao je Džiknić.

Kako je naveo, ovaj pristup omogućava postepeni napredak, od osnovnih vježbi do naprednih akrobatskih pokreta, uz pravilno i skladno razvijanje tijela, s obzirom na to da ovaj sportski pravac zahtjeva cjelokupnu angažovanost tijela, postižući holistički razvoj u skladu sa svojim individualnim predispozicijama.

“Calisthenicsom i Street Workout-om mogu svi da se bave, bez obzira na pol, uzrast i na vašu trenutnu fizičku formu, pristupite vježbanju sa pažnjom i odlučnošću da pravilno izvodite vježbe i posmatrajte kako vaša snaga i izdržljivost postepeno raste, a slogan “U zdravom tijelu – zdrav duh”, polako postaje vaša realnost i stil života! Ovaj spoj fizičke i mentalne izdržljivosti vam pomaže da budete najbolja verzija sebe – u školi, na poslu i u svim drugim životnim izazovima”, naveo je on.

Podršku u organizaciji “Street Workout Day”-a “Zelenom centru” pružila je Opština Nikšić, a događaj organizuju u saradnji sa Gimnatičkim klubom “Montenegro Street Workout”, Gimnastičkim Savezom Crne Gore, Sekretarijatom za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, Coca Cola Hellenics, AbakusWeb i Vector System Security.

Projekat “Promocija zdravih stilova života kroz program #StreetWorkoutNikšić,  podržan je od strane Opštine Nikšić prema Odluci o raspodjeli sredstava za finansiranje projekata NVO za 2023. godinu.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Direktorica Osnovne škole (OŠ) "Braća Bulajić" u Vilusima Dragana Vujović kaže da su ove godine na objektu škole urađeni vrijedni radove koji su realizovani uz pomoć bivših učenila i uz pomoć resornog ministarstva.