Na tri lokacije u Nikšiću i Šavniku pronađeno i oduzeto oružje i municija

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 17.07.2023. u 12:02
Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić i Stanice policije Šavnik su, u nastavku aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu, izvršili pretrese na tri lokacije kojom prilikom su pronašli i oduzeli četiri komada oružja u ilegalnom posjedu i municiju.

“Naime, pripadnici policije su, postupajući po naredbama nadležnih sudova, izvršili pretrese objekata na dvije lokacije, u Nikšiću i Šavniku, koje koristi M.J. (53) iz Nikšića. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela pušku M-48, pušku nepoznate marke, pištolj CZ-M70, kao i 62 komada municije“, navodi se u saopštenju.

Protiv M.J. su podnesene dvije krivične prijave zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, tužilaštvima u Nikšiću i Pljevljima.

Osim toga, nikšićka policija je, po naredbi nadležnog suda, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.L. (47) iz Nikšića, gdje je pronašla i oduzela pušku nepoznate marke.

„Nadležni državni tužilac će se o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji djela izjasniti nakon vještačenja u Forenzičkom centru“, saopšteno je iz policije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.