Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nagrada ”Oktoih” uručena JPU „Dragan Kovačević“

vrtic_dragan_kovacevic
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.01.2017. u 11:44

Ministar prosvjete Damir Šehović uručio je danas "Oktoih" nagrade ovogodišnjim laueratima iz oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Nagrađeni su Javna predškolska ustanova (JPU) „Dragan Kovačević“ iz Nikšića, Srednja pomorska škola iz Kotora i  profesorica istorije u Javnoj ustanovi Druga osnovna škola u Budvi Dragana Mitrović.

U ime nikšićkog vrtića „Dragan Kovačević“ nagradu je primila direktorica Mila Backović, a direktor Srednje pomorske škole Veljko Bokica primio je nagradu u ime te ustanove.

“Želim da se zahvalim svima koji su ugradili dio sebe u rad ovih lauerata, kako bi uspjeli da što bolje obavljamo svoj posao, zbog čega smo i dobili ovu nagradu”, kazao je Bokica.

Predsjednica Žirija Zoja Bojanić-Lalović kazala je da je ove godine  pristiglo 18 prijedloga za nagradu, ali da su željeli da daju podršku “vizionarima” u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

Ona je ocijenila da je Mitrović pokazala da posjeduje izuzete vještine u radu sa mladima, a uspješnost njenog rada gleda se u onom šta kao nastavnik posjeduje.

“Nastavnik ne završava posao kada izađe iz razreda, već kada osjeti da je posao završen”, kazala je Bojanić-Lalović.

Tvrdi da su se učenici Srednje pomorske škole u Kotoru predstavili mnogim međunarodnim kompanijama i osvojili brojne nagrade, čime su pokazali koliko su znanje stekli u toj ustanovi. 

Kazala je da je JPU “Dragan Kovačević” dobro organizovana ustanova i da njeni zaposleni predanim radom kod djece razvijaju želju za učenjem, zbog čega njihova djeca kasnije postaju dobri učenici.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić krivično su procesuirali Z.G. (52) iz Nikšića koji se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.