Najboljim studentima i đacima 485 stipendija

ministarstvo_prosvjete_logo
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 13.07.2016. u 07:57

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu 300 stipendija najboljim studentima za studijsku 2016/2017. godinu i 185 stipendija talentovanim učenicima srednjih i osnovnih škola.

“Od 300 stipendija, 200 će pripasti studentima koji produžavaju pravo na stipendiju, dok je 100 rezervisano za studente koji prvi put konkurišu”, naglasili su iz Ministarstva.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti studenti koji su najbolji na drugoj i narednim godinama studija, koji su prvi put upisali semestar studijske godine, nijesu gubili ni jednu godinu tokom studija, koji su prema nastavnom programu ustanove visokog obrazovanja na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli indeks uspjeha najmanje 9.00.

Prijava za stipendije najboljim studentima može se preuzeti samo elektronski, sa sajta Ministarstva prosvjete. Rok za podnošenje dokumenata za dodjelu stipendija najboljim studentima je od 1. septembra do 21. oktobra 2016. 

Stipendije za đake

Ministarstvo je za talentovane đake srednjih i osnovnih škola bezbijedilo 185 stipendija.

“Od toga 20 učenicima osnovnih škola koji prvi put konkurišu za stipendiju, 40 učenicima osnovnih škola koji produžavaju pravo na stipendiju, 30 učenicima srednjih škola koji prvi put konkurišu za stipendiju, 60 učenicima srednjih škola koji produžavaju pravo na stipendiju i 35 učenicima srednjih škola koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarnu kvalifikaciju”, saopštili su.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti talentovani učenici druge i narednih godina školovanja koji blagovremeno i uspješno ispunjavaju obaveze propisane statutom škole.

Talentovanog učenika za stipendiju predlaže nastavničko vijeće osnovne odnosno srednje škole, na osnovu pisane preporuke predmetnog nastavnika.

“Kao i prethodne školske godine, Ministarstvo će i ove godine dodijeliti 35 stipendija učenicima srednjih škola koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarne kvalifikacije. Obrazovni profili za deficitarne kvalifikacije, prema podacima Centra za stručno obrazovanje i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore su: Kuvar, Konobar, Poslastičar, Pekar i Instalater u građevinarstvu. Rok za podnošenje dokumenata je od 1. septembra do 21. oktobra 2016”, naglasili su iz Ministarstva prosvjete.

Prijava za Konkurs kao i tekst Konkursa za dodjelu stipendija talentovanim učenicima može se preuzeti sa sajta Ministarstva prosvjete.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.