Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Najslađi dan u Nikšiću

dani_meda
  • Autor onogost.me
  • 19.09.2015. u 12:37

Obilježavajući praznik oslobođenja grada, nikšićki proizvođači meda obradovali su sugrađane širokom lepezom svojih proizvoda. 

Njima su se pridružile kolege iz drugih gradova Crne Gore i Republike Srpske.

Ovaj tradicionalni dogadjaj organizuje Pčelarska organizacija Nikšića.

“Na današnjoj manifestaciji učestvuje preko 40 izlagača iz Crne Gore i Republike Srpske. Drago nam je što se dogadjaj premjestio sa terase hotela “Onogošt” na Trg Slobode, jer je mnogo veći prostor i daje mogućnost da se što više izlagača predstavi nikšićanima.”, rekao je Vojin Đukanović, predsjednik pčelarske organizacije Nikšića.

Osim meda i proizvoda od meda, posjetioci su imali priliku da vide i kupe proizvode od ljekovitog bilja.

“Prvi put izlažemo na sajmu u Nikšiću. Nije nam cilj da prodamo naše proizvode, već da ih predstavimo prije svega nikšićanima, pa i posjetiocima iz drugih gradova Crne Gore”, izjavila je Marina iz “Pčelarstva Ivanović”.

Da se proizvodnjom meda bave i sve generacije pokazuje i primjer Miroslava Zečevića iz Pljevalja.

“Student sam treće godine Biotehničkig fakulteta i po mišljenju starijih kolega najmladji profesionalni proizvođač meda. Volio bih da se ovakva dešavanja organizuju češće, jer smatram da se veliki broj ljudi iz Crne Gore bavi ovom djelatnošću i treba da promovišu svoj rad”, rekao je on.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Odliv stanovništa i loša putna infrastruktura najveći su problemi opštine Plužine, kazao je u emisiji „Mreža“ Televizije Crne Gore predsjednik te opštine Slobodan Delić.
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, sekretar Sekretarijata za kulturu sport, mlade i socijalno staranje Dejan Ivanović, kopredsjednica Ženskog kluba Skupštine opštine Nikšić Ksenija Milović i izvršna koordinatorka NVO ,,SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja Nikšić“ Nataša Međedović, potpisali su Memorandum o razumijevanju i saradnji, sa ciljem unapređenja servisa za prevenciju, zaštitu, rehabilitaciju i reintegraciju žrtava rodno zasnovanog nasilja na nivou opštine Nikšić.