Najviše se odlazi iz Nikšića

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 22.03.2023. u 08:19
Ukupan broj stanovništva koje se selilo unutar Crne Gore u 2022. godini iznosi 6. 960. To pokazuju zvanični podaci Monstata o unutrašnjim migracijama.

Najveći negativan saldo zabilježen je u Nikšiću, odakle se prošle godine odselila 1.041 osoba, a doselilo se 415.

U sjevernom regionu Crne Gore je evidentiran negativan migracioni saldo i iznosi 769 osoba, navodi se u dokumentu “Migracije unutar Crne Gore u 2022. godini”.

U 2022. godini pozitivan migracioni saldo je zabilježen u 10 opština.

Foto: Monstat

Lani je razlika između doseljenih i odseljenih stanovnika nakon Podgrice, najveća je u Šavniku, gdje se doselilo 385 stanovnika, a grad je napustilo njih 85.

“Razlika između doseljenih i odseljenih stanovnika najveća je u Podgorici i iznosi 1.174. Najveći negativan saldo zabilježen je u Nikšiću i iznosi 626 osoba”, saopštio je Monstat.

Iz Monstata navode da je tokom prethodne decenije evidentan trend rasta broja stanovnika koji su promijenili mjesto prebivališta unutar Crne Gore, osim 2020. godine koja je prepoznata kao prva godina pandemije COVID-19 sa strogim epidemiološkim mjerama.

“Broj lica koja su promijenila mjesto prebivališta u 2022. godini veći je za 59% nego u 2013. godini”, naveli su iz Monstata.

Zanimljivo je da se žene starosti od 15 do 34 godine sele više nego muškarci iste starosti.

“Najveća razlika u odnosu na muškarce je u starosnoj grupi od 25 do 29 godina i iznosi 249. U svim ostalim starosnim grupama osobe muškog pola više mijenjaju mjesto prebivališta. Najveća razlika u odnosu na osobe ženskog pola je u starosnoj grupi od 55 do 59 godina i iznosi 45”, saopšteno je iz Monstata.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Odakle nece odlaziti kad jedan magistar ekonomije 50puta ide na razgovor,sto Solar sto EPCG, i nista…nema nikoga i djaba ti svo iskustvo i znanje i 9 fakulteta…mozes samo da spakujes torbu i da bjezis odavde glavom bez obzira!

  2. A koliki je broj onih koji su otišli i još odlaze,najviše u SAD,a da uopšte nijesu odjavljeni zvanično ovdje? Velika je i to cifra,ali se ne broji.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U saobraćajnoj nezgodi dva automobila u Mokroj Njivi, u Nikšiću teže tjelesne povrede zadobila je jedna osoba, dok su tri lakše povrijeđene, saopšteno je iz nikšićke Opšte bolnice.