Nakon decenije dobijaju fiskulturnu salu

vIjesti.me
 • Autor onogost.me
 • 30.12.2022. u 13:09
Naredne školske godine učenici Osnovne škole “Pavle Kovačević” na Grahovu dobiće rekonstruisanu fiskulturnu salu, tako da će i oni konačno moći da nastavu iz fizičkog vaspitanja izvode u adekvatnim uslovima.

Upravo smo dogovorili rekonstrukciju fiskulturne sale. Škola ima spreman projekat, a Opština će donirati sredstva da se fiskulturna sala obnovi, kao što smo uradili i u Župi nikšićkoj prošle godine”, kazao je “Vijestima” predsjednik Opštine Marko Kovačević, prilikom uručivanja novogodišnjih paketića grahovskim osnovcima.

Direktor škole Branislav Ćeranić podsjetio je da je škola, površine oko 2.500 metara kvadratnih, useljena 1982. godine.

”Fiskulturna sala nije funkcionalna već više od decenije, pa učenici nastavu iz fizičkog vaspitanja realizuju napolju, kad to dozvole vremenske prilike, ili u improvizovanoj učionici. U prethodnom periodu završeni su radovi na krovu i fasadi sale, ali se već sad vide manji nedostaci na tim radovima. Da bi se sala mogla koristiti, potrebno je izvršiti rekonstrukciju podloge. Škola ima pripremljen projekat postavljanja gumirane multifunkcionalne podloge koji iznosi nešto više od 30 hiljada eura”, kazao je Ćeranić “Vijestima”.

Pored fiskulturne sale, prema njegovim riječima, problem je i zastarjeli sistem grijanja, jer radijatori u školi nijesu zamijenjeni otkad je useljena.

”Zahvaljujući donaciji Saveza izviđača tokom ljeta smo izvršili zamjenu radijatora u jednoj učionici. U udarnom dijelu, na spratu škole, potrebno je zamijeniti spoljnju stolariju, a škola za to ima pripremljen predmjer i predračun radova. Veliki problem je i dotrajala spoljnja fasada koju bi trebalo, barem fazno, promijeniti”, rekao je Ćeranić.

Škola se, prema njegovim riječima, obraćala Ministarstvu kapitalnih investicija kako bi bila uvrštena u program energetske efikasnosti javnih ustanova, ali su im odgovorili da Ministarstvo prosvjete definiše ko će ući u program.

”Pretpostavljam da broj učenika definiše prioritete i po ovom pitanju. U školi ove godine nastavu pohađa 29 učenika. IT oprema je zastarjela, a s obzirom da ove godine imamo sedam upisanih prvačića, što odavno nije bio slučaj, za koju godinu imaćemo problem nedostatka dovoljnog broj kompjutera i laptopova za normalno održavanje nastave informatike”, rekao je direktor OŠ “Pavle Kovačević”.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.