Narodna kuhinja uskoro opet počinje sa radom

onogost.me arhiva
 • Autor Marija Vujovic
 • 28.10.2023. u 09:04
Nikšićka Narodna kuhinja je 1. jula privremeno prestala sa radom, a spremanje obroka za naše sugrađane trebalo bi da se nastavi 5. novembra.

Tako će nakon četvoromjesečne pauze zbog zdravstvenog stanja volontera, smrtnog slučaja koji je u porodici imao jedan od njih, ali i renoviranja koje su radili u objektu, kuhinja uskoro opet početi sa radom.

“Za vrijeme dok kuhinja nije radila, korisnici koji nijesu mogli sa obezbijede obroke bili su snabdijeveni paketima po potrebi, sa vremena na vrijeme, dok su radila dva centra koja je obezbijedila Opština Nikšić, na Duklu i u gradu, tako da niko nije ostao da nije imao obrok”, kazala nam je Konstantina Vojinović, direktorica nevladine organizacije  “Izvor života” koja je u julu 2019. godine otvorila Narodnu kuhinju.

Kako je navela, slijede završni radovi i narednih dana počinju sa radom.

“Bio je ljetnji je period, opao je broj korisnika, jer su otišli masovno sezonski da rade. Dosta hrane se štetovalo i bacalo i smatrali smo da je to najpovoljniji period da se sama kuhinja adaptira i renovira”, dodaje ona.

Sada su, kaže, puni snage i kreću se radom, nadaju se, uz podršku Opštine, građana i privrednika, kao i do sada.

Kako je dodala Vojinović, do sada su spremili više od 600 hiljada obroka i 40 hiljada humanitarnih paketa.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fudbaleri Sutjeske savladali su Rudar u Pljevljima rezultatom 2:1 u utakmici 18. kola Meridianbet 1. CFL. 
  Na Samitu gradonačelnika protiv antisemitizma, koji je održan u Dortmundu od 29. novembra do 1. decembra pod sloganom "Njegovanje kulturne raznolikosti", učestvovao je i predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević.
  Roditelji treba da provjere sadržaj koji objavljuju njihova djeca, jer se u aplikaciji Snepčat pojavila grupa koja masovno šalje poziv za uključenje djeci, a u okviru čata se dijeli pornografski sadržaj.