Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

NATO obuka iz sajber bezbjednosti

20130624_130624-nr-cyber-attacks-timeline_rdax_375x281
nato.int
  • Autor onogost.me
  • 07.02.2016. u 16:30

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije putem NATO SPS programa, u saradnji sa NATO partnerima, organizuje obuku iz oblasti sajber bezbjednosti pod nazivom „CSIRT Training“.

Obuka će trajati deset dana, a održaće se iz dva dijela, od 8. do 12. februara tekuće godine, u Podgorici, kao i od 15. do 19. februara u Talinu.

Glavni cilj ovog događaja je da se učesnicima predstave aktivnosti na ublažavanju sajber prijetnji, sa posebim osvrtom na efikasno rukovanje i reagovanje na sajber incidente.

Obuka je praktične prirode, a veliki dio pokrivaće i organizacione probleme, upravljanje ranjivostima, analizu rizika, konfiguraciju i upotrebu sigurnosnih alata, forenziku itd.

Predavači će biti eksperti iz ove oblasti koji dolaze iz Estonije, a učestvovaće 12 predstavnika iz Crne Gore i to predstavnici: Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstva odbrane, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore, kao i profesori magistarskih studija Sajber bezbjednosti.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

NVO "Bunte scena" protestovala je, sa grupom građana, ispred Nikšićkog pozorišta, zahtjevajući ostavku ili smjenu umjetničkog direktora te kulturne ustanove Janka Jelića zbog stavova iskazanih u saopštenju kojim obrazlaže odluku da se predstava "Izložene" ne uvrstiti u repertoar Nikšićkog pozorišta.
Pojedini proizvođači ove godine prijavljuju veći broj grla za subvencije u stočarskoj proizvodnji nego što to pokazuje realno stanje, a grlo sa istim brojem ušnih markica pojavljuje se na dva gazdinstva, što je utvrđeno kontrolom kroz veterinarski informacioni sistem, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.
Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, na osnovu zaključka Vlade Crne Gore, formirati Međuresorsku radnu grupu koja će se baviti provjerom inostranih obrazovnih isprava na privatnim i javnim obrazovnim ustanovama u regionu.