NATO obuka iz sajber bezbjednosti

20130624_130624-nr-cyber-attacks-timeline_rdax_375x281
nato.int
  • Autor onogost.me
  • 07.02.2016. u 16:30

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije putem NATO SPS programa, u saradnji sa NATO partnerima, organizuje obuku iz oblasti sajber bezbjednosti pod nazivom „CSIRT Training“.

Obuka će trajati deset dana, a održaće se iz dva dijela, od 8. do 12. februara tekuće godine, u Podgorici, kao i od 15. do 19. februara u Talinu.

Glavni cilj ovog događaja je da se učesnicima predstave aktivnosti na ublažavanju sajber prijetnji, sa posebim osvrtom na efikasno rukovanje i reagovanje na sajber incidente.

Obuka je praktične prirode, a veliki dio pokrivaće i organizacione probleme, upravljanje ranjivostima, analizu rizika, konfiguraciju i upotrebu sigurnosnih alata, forenziku itd.

Predavači će biti eksperti iz ove oblasti koji dolaze iz Estonije, a učestvovaće 12 predstavnika iz Crne Gore i to predstavnici: Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstva odbrane, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore, kao i profesori magistarskih studija Sajber bezbjednosti.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Pad temperature, uz povremenu kišu i pljuskove, očekuje se od večeras u Crnoj Gori. U višim planinskim predjelima na sjeveru, kiša će kratkokrajno preći u susnježicu i snijeg.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.