NATO obuka iz sajber bezbjednosti

20130624_130624-nr-cyber-attacks-timeline_rdax_375x281
nato.int
  • Autor onogost.me
  • 07.02.2016. u 16:30

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije putem NATO SPS programa, u saradnji sa NATO partnerima, organizuje obuku iz oblasti sajber bezbjednosti pod nazivom „CSIRT Training“.

Obuka će trajati deset dana, a održaće se iz dva dijela, od 8. do 12. februara tekuće godine, u Podgorici, kao i od 15. do 19. februara u Talinu.

Glavni cilj ovog događaja je da se učesnicima predstave aktivnosti na ublažavanju sajber prijetnji, sa posebim osvrtom na efikasno rukovanje i reagovanje na sajber incidente.

Obuka je praktične prirode, a veliki dio pokrivaće i organizacione probleme, upravljanje ranjivostima, analizu rizika, konfiguraciju i upotrebu sigurnosnih alata, forenziku itd.

Predavači će biti eksperti iz ove oblasti koji dolaze iz Estonije, a učestvovaće 12 predstavnika iz Crne Gore i to predstavnici: Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, Ministarstva odbrane, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore, kao i profesori magistarskih studija Sajber bezbjednosti.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.
Svečanom dodjelom vaučera, Alfa centar i portal “Onogošt” nagradili su tri tima za najbolje kampanje na teme sprečavanja govora mržnje i diskriminacije kao i uručili sertifikate za 15 mladih ljudi koji su učestvovali na projektu i time završili realizaciju projekta „Positive narratives for positive change – #spinoff“.