Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nebojša Radojičić uslovno osuđen na godinu dana zatvora

neboja-radojicic-u
  • Autor onogost.me
  • 25.01.2016. u 16:24

Bivši gradonačelnik Nikšića Nebojša Radojičić, danas je uslovno osuđen na kaznu zatvora od jedne godine zbog zloupotrebe službenog položaja.

Kazna se neće izvršiti ukoliko u roku od četiri godine ne izvrši isto ili slično djelo.

Presuda je izrečena u nikšićkom Osnovnom sudu, a Radojičić se teretio za zloupotrebu službenog položaja omogućivši jednom broju javnih funkcionera da zaključe ugovor o kreditu iako na to nije imao pravo shodno odluci Opštine o rješavanju stambenih pitanja.

Advokat Milan Vojinović, kazao je agenciji MINA da Radojičić nije kriv jer je za to bila nadležna opštinska komisija koja je utvrdila rang listu, donijela odluke i zaključila ugovore.

"Bez ikakve potrebe i zakonske obaveze Radojičić je samo parafirao te ugovore koji su bili završeni i primjenljivi i bez njegovog postupka“, rekao je Vojinović.

Vojinović navodi da šteta za opštinu nije nastupila jer niko od funkcionera nije podigao novac namijenjen za isplatu stambenih kredita.

Protiv Radojičića je prije dvije godine, po tom osnovu, podnešena krivična prijava a postupak je trajao godinu u nikšićkom Osnovnom Sudu.

Vojinović je najavio da će se žaliti jer nema nikakve krivice u ovom slučaju.

U istom slučaju spor je vođen protiv tadašnjeg predjsednika nadležne Komisije i odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) u nikšićkoj Skupštini Zdravka Filipovića, koji je takođe uslovno osuđen.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odredilo je pritvor M.Č. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon saslušanja donio je rješenje o zadržavanju R.Š. zbog osnovane sumnje da je izvršio dva krivična djela nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici.