Negodovanje i ljutnja putnika zbog zabranjenih stajališta

Screenshot TVCG
 • Autor onogost.me
 • 21.12.2022. u 14:49
Odluka da autobusi iz Danilovgrada i Nikšića isključivo smiju da staju na stajalištu kod Delta sitija i glavnoj autobuskoj stanici, komplikuju putovanje građana ove dvije opštine koji u Podgorici rade, liječe se i uče. Zbog toga je vozač jednog danilovgradskog autobusa tri dana štrajkovao glađu.

Nadležni iz Glavnog grada i Ministarstva kapitalnih investicija zajedno s opštinama pokušavaju da nađu rješenje tog problema.

Autobusi iz Danilovgrada i Nikšića gdje su stajali stajali su. Više ne smiju. Ipak za neupućene putnike to najčešće bude šok.

Ipak jedan čovjek je stao. Kišan dan, jutarnja smjena, autobus pun đaka, radnika i starijih Danilovgrada. Na stajalištu kod Atlas kapital centra gdje je uvijek stajao putnicima. Na napisanu kaznu reagovao je štrajkom glađu.

“Pitao bi da oni koriste ovaj saobraćaj jer danas niko nije u moći da plaća 2 karte  ili taksi, onome djetetu date ujutro pare da se preveze, treba i za burek a onda treba da date još jedan prevoz”, kazao je vozač autobusa Dragan Janjušević.

Iz Danilovgrada svakog dana ima 120 polazaka autobusa za Podgoricu. Osim na glavnoj autobuskoj sada mogu da stanu jedino kod Delta sitija.

Problem zabranjenih stajališta danilovgradski putnici dijele sa nikšićkim. Svakog dana iz grada pod Trebjesom vaspitačica Jelena Mijušković dolazi autobusom a do posla na Zabjelu stiže kako kad može nekad taksijem, a nekad i pješke.

“Plaćamo i peronsku u Nikšiću, plaćamo i taksi i autobusku kartu za Podgoricu plus sad moramo i taksi da bi se doveli do radog mjesta, finansije su nam preko 200 e za putne troškove,  mi tražimo jednu stanicu na Zabjelu i naglasila bih pošto vidim da ljudi idu da se liječe i da jedna stanica bude kod bolnice, to bi bilo solidarno prema starim osobama”, poručuje putnica iz Nikšića Jelena Mijusković.

Zbog svega toga Dragan je štrajkovao glađu tri dana i odustao je kada su mu rekli da će naći rješenje. O autobuskim stajalištima razgovarali su predstavnici Glavnog grada i Ministarstva kapitalnih investicija.

“Ako je potrebna inicijativa da se izmjesti stajalište Delta i bude aktivno stajalište u Atlas centar nema razloga da Grad to ne uradi, nama je to sasvim prihvatljivo”, kazala je sekretarka Sekreterijata za saobraćaj Podgorica Lazarela Kalezić.

Prihvatljivo je i putnicima iz ova dva grada, dok god nadležni imaju na umu da je putovanje autobusom za njih nužnost.

Izvor: rtcg.me, TVCG

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.
  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.