Nezavisni sindikat policije: 20. septembra protest ispred MUP-a

MUP
 • Autor onogost.me
 • 09.09.2023. u 12:19
Nezavisni sindikat policije Crne Gore saopštio je danas da 20. septembra u minut do 12h organizuje protest ispred Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) te da poziva sve zaposlene u MUP-u, članove drugih sindikata, građanske aktiviste, NVO sektor i građane da im se pridruže i da zajedno kako se navodi pošalju poruku da zakon mora biti isti za sve, da odgovornost za urađeno i rečeno mora da postoji, da država Crne Gora i njeni propisi moraju da se poštuju.

“Suočeni sa sve većim propadanjem i devastacijom službe koji su prouzrokovani nezakonitim odlukama, nepotizmom, nesnalaženjem tj.nestručnošću da se jedan ovako važan organ vodi na pravi način policijski službenici više ne mogu da ćute. Ne možemo dozvoliti da propada ono što su generacije prje nas stvarale mukotrpnim radom. Namješteni javni oglasi na kojima se brutalno eliminišu policijski službenici sa dugogodišnjim iskustvom a na njihova radna mjesta dovode partijski drugovi i rodbina visokih funkcionera, zapošljavanje bračnih drugova na najviše pozicije bez ikakvih oglasa i procedura, odbijanje zapošljavanje mladih ljudi koji su se na policijskoj akademiji školovali za ovaj posao samo su dio problema sa kojima se suočavamo”, ističe se u saopštenju Nezavisnog sindikata policije Crne Gore.

Oni su dodali da donošenje nezakonitih odluka, javno izrečen stav da zakoni za pojedince nisu obavezujući, kršenje Ustava Crne Gore i otvorena, neskrivena diskriminacija uvode čitavo društvo ne teren potpune pravne nesigurnosti i vode nas u anarhiju.

“Kršenje ratifikovanih međunarodnih konvencija koje je upravo na djelu bi, upozorava na to Svjetska konfederacija sindikata, moglo uticati na evropski put Crne Gore i pristupne pregovore za članstvo u Evropskoj uniji. Ne smijemo ostati nijemi na sve ovo. Budućnost svih nas je u pitanju, generacije koje dolaze zaslužuju bolje i sigurnije društvo za život. Moramo im to omogućiti”, piše u saopštenju Nezavisnog sindikata policije Crne Gore.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Upravni odbor Doma za stare je, uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, sazvao sjednicu za juče u cilju razmatranja akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović, zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja, kazao je predsjednik UO Zdravko Zečević.