Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšić među opštinama sa negativnim prirodnim priraštajem

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 02.06.2024. u 19:23
Prema podacima Uprave za statistiku - MONSTAT, stanovništvo Ctne Gore najviše napušta Zetu, Bijelo Polje, Nikšić i Pljevlja.

Od 25 crnogorskih opština prirodni priraštaj je negativan u čak 17. U prva tri mjeseca u Crnoj Gori rođena su 864 dječaka i 856 djevojčica. To se navodi u MONSTAT-ovom Mjesečnom statistističkom pregledu.

U prva četiri mjeseca ove godine najviše građana napustilo je Zetu (-58), Bijelo Polje (-36), Nikšić (-34) i Pljevlja (-34). Najviše doseljenih je u Podgorici (+223), Danilovgradu (+38), Baru (+23).

Zanimljivo je da stanovništvo napušta Zetu iako su prosječne zarade u toj opštini među najvećim u državi, za april je iznosila 888 eura.

Od početka januara do kraja aprila u Crnoj Gori je rođeno 1720 beba, od čega dječaka 864, a djevojčica 856.

U posmatranom periodu broj umrlih je iznosio 1827, od čega 938 muškaraca i 889 žena. Prema tim podacima prirodni priraštaj je negativan i na kraju aprila je iznosio -42.

Opštine u kojime je zabilježen negativan prirodni priraštaj su: Andrijevica, Bar, Berane, Cetinje, Danilovgrad, Gusinje, Harceg Novi, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Petnjica, Pljevlja, Plužine, Šavnik, Ulcinj, Žabljak.

U prva četiri mjeseca u Crnoj Gori sklopljen je 461 brak, evidentirano je 165 razvedenih.

Podaci MONSTAT-a pokazuju da u tom periodu razvoda nije bilo u Andrijevici, Beranama, Bijelom Polju, Budvi, Gusinju, Kolašinu, Kotoru, Mojkovcu, Petnjici Plavu, Plužinama, Šavniku, Tivtu, Tuzima, Ulcinju, Zeti i Žabljaku.

Izvor: cdm.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U Crnoj Gori danas se očekuju visoke temperature i pojačana frekvencija vozila na važnim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.