Nikšić satima bez vode, bager prekinuo vodovodnu cijev

ovaaaa
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 03.04.2016. u 19:34

Danas oko 14h u Ulici Milovana Pekića, kod zgrade "Šik Javorka" došlo je do havarije na vodovonoj cijevi zbog čega je čitav grad ostao bez vode. Naime, do havarije je došlo prilikom kopanja zemlje za temelje zgrade koja tu treba da se gradi, ali je usled nepažnje prekinuta vodovodna cijev prečnika 400 mm. 

Ekipe nikšićkog Vodovoda odmah su izašle na teren, ali pošto se radilo o ogromnoj havariji bilo je neophodno isključiti pumpe na Duklu zbog čega od popodnevnih sati građani Nikšića nemaju vode. 

“Nakon što su nam građani javili da kod zgrade “Javorka” izbija ogromna količina vode mi smo došli na lice mjesta i zatekli mehanizaciju koja je tu kopala temelje zgrade i tom su prilikom prekinuli vodovodnu cijev prečnika 400 mm koja se nalazila na oko 2 i po metra dubine. Prekinut je jedan od dva potisna cjevovoda za rezervoar na Trebjesi, to je liveno gvozdeni cjevovod. Morali smo da isključimo pumpe na Duklu kako bi sanirali kvar“ kazao je za portal Onogošt, Vlado Perović rukovodilac službe JP “Vodovod i kanalizacija”. 

On dodaje da građani u narednim satima mogu očekivati vodu.

„Kad otklonimo kvar moramo takođe postepeno i da puštamo vodu radi hidrauličkog udara i to će trajati nekoliko sati.  Trebaće nam i sat i po da sada saniramo havariju, tako da očekujemo da će građani oko ponoć početi da dobijaju vodu”, kazao je on.

Večeras nije bilo moguće saznati ko je firma koja izvodi radove na pomenutoj lokaciji jer se u blizini nije nalazila tabla sa obavještenjem ko su investitori i izvođači radova. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.