Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšić u brojkama: Minus u prirodnom priraštaju, sklopljen 331 brak

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 15.02.2024. u 08:05
Podaci Uprave za statistiku- Monstat pokazuju da je u Nikšiću, u prvih 11 mjeseci minule godine, zabilježen negativni prirodni priraštaj.

Od januara do novembra rođene su 583 bebe, a u istom periodu preminulo je 726 osoba, pa je prirodni priraštaj – 143.

Foto: RTCG

U ovoj neslavnoj statistici prednjače samo Pljevlja, gdje je za 11 mjeseci rođeno 145 beba, dok je preminulo 386 osoba.

Negativan prirodni priraštaj, prema podacima Monstata, zabilježen je u još 13 crnogorskih opština. U istom periodu u 10 opština zabilježen je pozitivan prirodni priraštaj.

Kada je u pitanju kretanje stanovništa i tu je Nikšić „negativan“. Iz našeg grada otišlo je 336 ljudi, dok se doselilo njih 294. Kada je u pitanju Šavnik, iz tog grada otišlo je 130 osoba, a deselilo se pet. Iz Plužina se iselila 31 osoba, dok se doselilo 18, pokazuju podaci Monstata.

Od januara do novembra u Nikšiću je sklopljen 331 brak. U istom periodu zabilježen je 31 razvod.

U Šavniku je sklopljen samo jedan brak i nije bilo razvoda. Razvodili se nijesu ni u Plužinama, gdje je sklopljeno šest brakova.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Grad na aparatima

   Nema privrednog rasta i razvoja grada, vec samo stagnacije i opadanja. Sljedeci stadijum je potpuno zamiranje grada. Aktuelna vlast za gotovo 4 godine nije uspjela da preokrene situaciju, cak naprotiv. Toliko su usporeni i neznaveni, prosto nemaju dometa, niti energije da pomjere stvari sa mrtve tacke. I dalje pricamo o deponijama, otpadu u rijekama, psima lutalicama, itd. 4 godine prakticno nicega! Samo jeftino politikantstvo sto im uopste nije u opisu posla, ali odje narod zivi od price o politici izgleda!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.