Nikšićani se ombudsmanu obraćaju zbog ostvarivanja radnih prava, socijalne zaštite…

SO Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 28.12.2022. u 14:44
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković upriličio je prijem za zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Sinišu Bjekovića.

Vuković i Bjeković su, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika SO, razgovarali o najčešćim obraćanjima građana u vezi sa ostvarivanjem ljudskih prava i sloboda.

Zaštitnik je, kako su kazali iz Službe za skupštinske poslove, naveo da se građani Nikšića uglavnom obraćaju u vezi ostvarivanja radnih prava, socijalne zaštite, dječjih prava i postupanja državnih organa.

On je ukazao na važnost otvorene komunikacije sa građanima kao i transparentnosti funkcionisanja lokalne samouprave. Bjeković je podsjetio i na važnost približavanja i promocije institucija i njihovih mandata građanima širom Crne Gore, najavljujući za narednu godinu održavanje Dana Zaštitnika u Nikšiću

Predsjednik SO je predstavio novine u funkcionisanju opštinskih službi i servisa, navodeći da se trude da u mjeri mogućeg ispoštuju zahtjeve koje građani ove teritorijalno najveće opštine u Crnoj Gori kandiduju pred lokalnu administraciju.

Imajući u vidu mandat institucije Zaštitnika, Vuković se posebno osvrnuo na položaj ranjivih grupa i pripadnika manjinskih naroda, ukazujući da je s tim u vezi značajno unaprijeđena i saradanja sa predstavnicima nevladinog sektora i relevantnim organizacijama.

On je iskazao inicijativu da se u saradnji sa institucijom Zaštitnika u narednom periodu organizuju tematski skupovi kojima bi se skrenula pažnja javnosti na neke od izraženijih problema u oblasti ljudskih prava i sloboda, poput porodičnog nasilja, položaja pripadnika ranjihivih društvenih grupa i slično.

“Sagovornici su se usaglasili da u narednom periodu treba nastaviti i intenzivirati razmjenu informacija i saradnju, koja je ocijenjena veoma dobrom i efikasnom”, zaključuje se u saopštenju Službe za skupštinske poslove.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci