Nikšićani se predstavili na sajmu turizma u Banjaluci

Mediabiro
 • Autor onogost.me
 • 11.03.2023. u 12:50
U Banjaluci je danas otvoren treći Međunarodni sajam turizma koji je ove godine okupio rekordan broj učesnika. Tokom tri dana sajamske manifestacije posjetiocima će se predstaviti više od 110 izlagača iz sedam zemalja. Partner ovogodišnjeg sajma je Opština Nikšić.

Potpredsjednik Opštine Nikšić, Zoran Tomić u svom obraćanju prisutnima, ističe da je današnji događaj početak dobrih odnosa i saradnje Nikšića i Banjaluke, te predstavlja uvertiru za buduće modalitete povezivanja na različitim poljima, kako bi građani ova dva grada osjetili i značajne benefite tog saradničkog odnosa.

“Želimo da unaprijedimo odnose, prostora za saradnju ima i to ne samo u oblasti turizma, kulture i obrazovanja već i u privrednim oblastima. Zato Vas pozivamo da dođete u Nikšić, a mi ćemo pozvatio Nikšićane da obiđu Republiku Srpsku”, kazao je Tomić.

Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske kazao je da je sektor turizma značajan za njih.

“Nadam se da će u godinama koje su pred nama ovaj Sajam turizma rasti i da će turistička privreda ostvarivati dobre kontakte i promovisati Republiku Srpsku na pravi način”, kazao je Klokić.

Tokom prvog dana Sajma potpisan je Sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji turističkih organizacija Nikšića i Banjaluke.

“Tržište Republike Srpske je značajno tržište za Crnu Goru, a Nikšić ima šta da ponudu turistima. Sporazum koji smo potpisali podrazumijeva kreiranje zajedničkih prekograničnih projekata sa kojima bismo zajedno aplicirali kod evropskih fondova koji opredijeljuju iz oblasti turizma i kulture”, kazao je Mitar Barać, direktor Turističke organizacije Nikšić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je da taj grad ima ogroman turistički potencijal.

“Ovdje je danas 50 odsto više izlagača nego prethodnih godina. To govori da smo na pravom putu i da imamo ogroman turistički potencijal. Trudimo se da turističku ponudu grada multipliciramo iz godine u godinu”, Stanivuković.

Sjutra, drugog dana Sajma, predviđena je dodjela priznanja izlagačima u različitim kategorijama u turizmu.

 

Izvor: Mediabiro

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci