Nikšićanin prvi profesionalni predavač hoda u Crnoj Gori: Volim od potencijala da pravim modele

mladen_cover
fosmedia.me
  • Autor onogost.me
  • 18.07.2018. u 13:06

Mladen Todorović iz Nikšića gradi uspješnu manekensku karijeru kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu. Osim toga, ovaj dečko je poznat i po tome što je prvi i jedini profesionalni catwalk predavač, odnosno predavač hoda za ženske modele  u Crnoj Gori.

„Modelingom sam počeo da se bavim sa nekih 18, 19 godina, na svoju inicijativu. Nisam bio od onih modela koji su bili srećnici da ih neko na ulici povuče za rukav i odvede kod svjetskih dizajnera, već sam na iznenađenje mnogih sam krenuo tim putem“, počinje Mladen priču za FOS.

Kao catwalk, odnosno predavač hoda, radi već nekoliko godina, i kako kaže, taj posao ga izuzetno ispunjava.

„Zahvaljujući Jeleni Mladenović, predsjednici Udruženja manekena Srbije, u samom startu sam dosta naučio, prvo osnovne stvari koje su mi bile potrebne kao manekenu a onda kao modelu. Jelena je ’krivac’ za taj moj hod“, kaže on i dodaje:

„Kasnije sam svoje znanje sticao u inostranstvu tokom rada sa njihovim ljudima iz modnog biznisa. Ali, najvažnije je da imate urođeni osjećaj ili talenat za to i onda ga kasnije nadograđujete uz pomoć  odgovarajućih ljudi.“

S obzirom da se u manekenske vode uglavnom upuštaju djevojke, one su i brojnije na Mladenovim časovima hoda.

„Na predavanjima prelazimo dosta toga, prvo hod, ponašanje na sceni, odnos pred kamerom, klijentom, fotografom. Uglavnom prelazimo sve što je potrebno za ulazak u modni svijet . Volim da se baziram na hod jer mislim da je to bitna karika u našem poslu“, kaže on.

Najbitnija je, smatra, činjenica da mu modeli vjeruju i da su spremni na saradnju i usavršavanje.

„Imam veliki uticaj na manekenke, i oduvijek sam imao. Što je najbitnije, izuzetno mi vjeruju. Većina smatra da treba da prođe moju školu. Susretao sam se i sa djevojkama koje misle da im časovi hoda nisu potrebni, ali onda i svoju karijeru završe onako kako prognoziramo, odnosno vrlo brzo se ugase“, kaže Mladen.

Kada je u pitanju rad sa našim modelima i modelima iz inostranstva, Mladen kaže da ipak postoje razlike.

„Naše djevojke su dosta drugačije u odnosu na djevojke iz većih zemalja. Naš posao je takav da model ne može da bira da li mu se nešto dopada ili ne, već je tu da bi radio i fotografisao se u onome u čemu klijent kaže da treba. Djevojke iz inostranstva ne mare da li će obući nešto što im stoji ili ne, nositi boju ruža za koju smatraju da nije lijepa i slično. Međutim, našim djevojkama je to jako bitno“, kaže Mladen i dodaje:

„Naše djevojke znaju da brinu o stvarima o kojima ne bi trebalo. Naravno, imamo i djevojaka koje se ne ponašaju tako, ali moram priznati da sam se sa gore pomenutim situacijama često susretao.“

Osim predavanja, Mladen uveliko radi i na svojoj karijeri. Kako kaže, sopstveni pečat u modi nije lako  graditi, ali i pored toga, ovaj posao mu je donio nevjerovatna iskustva.

„Ovo je surov i nimalo lak posao. Morate da se odreknete dosta stvari ako želite da budete uspješni u poslu. Meni je ovaj poziv donio dosta toga, prvo prijateljstva iz različitih krajeva svijeta, upoznavanje sa kulturom različitih zemalja, običajima, narodom. Živio sam san mnogih dječaka, radio sa prestižnim ljudima iz ovog biznisa, nosio odijela prije nego što ih je neko obukao na crvenom tepihu. Pa, zar nije dovoljno“, priča Mladen za FOS.

Ljudi uglavnom vide pistu, luksuz, kamere… Ali, šta se nalazi u pozadini svega toga?

„Niko ne razmišlja kako  smo došli do tog posla. Naporni treninzi, izgladnjivanja, život sa ljudima koje možda ne želite u svom okruženju, čekanje u redovima, kastinzi i borba sa konkurencijom su samo neke od stvari koje ću navesti. Nije lako da od 200 modela budete samo jedan koji je odabran za neki katalog. Glavna stvar koju model nikada ne smije da zaboravi je ta da mora da sluša svog agenta i da radi ono što mu se kaže. Samo tada će uspjeti“, kaže on.

Jedan od najtežih ali i omiljenih poslova za ovog Nikšićanina  je revija za italijanski brend Ermenegildo Zegna.

„Bio sam presrećan kada sam čuo da ću raditi njihovu reviju. Pored ovoga, radim još poslova koji su usko povezani sa modom. Radim i sa agencijama iz regiona, pronalazim modele za njih i to mi se izuzetno dopada. Planovi su da ostanem u modnom svijetu, jer sebe zaista vidim u tome. Iskreno, volio bih da budem agent za modele ali svjetskih razmjera, odnosno da radim u nekoj prestižnoj modnoj agenciji u inostranstvu“, zaključuje Mladen.

 

Izvor: fosmedia.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladina organizacija “Sinergija novih krila“ na nikšićkom Trgu slobode organizovala je muzički program u sklopu humanitarne akcije „Svi po malo“ za izgradnju prvog centra za epilepsiju u Crnoj Gori.