Nikšićanin Ranko Radošević ubijen u Srbiji

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 09.03.2023. u 13:10
Nikšićanin Ranko Radošević (54) usmrćen je oko 11 časova na benzinskoj pumpi u Rušnju nadomak Beograda, potvrđeno je "Vijestima" u Upravi policije.

Uprava policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost imaju operativna saznanja da je Nikšićanin žrtva dvojice maskiranih napadača, koji su nakon likvidacije pobjegli automobilom, pišu Vijesti.

Srpski mediji navode da policija pronašla na Petlovom brdu zapaljeni automobil, za koji se vjeruje da su ga koristile ubice.

Radošević je bio poznat po nadimku Ranko Eskobar, a u policijskom dokumentu SOCTA – Procjena opasnosti od organizovanog kriminala on je upisan kao član kriminalne organizacije Nikšićanina Radomira – Bobana Baćovića.

Srpski mediji navode da ga je tamošnja policija dovodila u vezu sa “bežanijskim klanom”.

Automobil, koji se vodio na Nikšićanina, početkom 2021. godine pronađen je u voznom parku nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su optuženi za nekoliko monstruoznih ubistava.

Radoševićevo ime se u medijima pominje od 2006. godine kada je sa tadašnjim vođom “bežanijskog klana” Goranom Mijatovićem hapšen zbog iznude nad advokatom Branimirom Guglom u Beogradu. Mijatović je nakon tog ubijen.

Nakon toga mediji su o Radoševiću pisali u januaru 2014. kada je beogradska policija u akciji „Grom” pretresla i njegovu kuću u Barajevu. Tada je kod Radoševića zatečen Baćovićev rođak Rajko Baćović Džeger.

Radoševićevo ime se pominjalo na suđenju pljevaljskom narko-bosu Darku Šariću. U sudskom procesu, tokom suočavanja sa svjedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem, optuženi Šarić je izjavio da “Joksović laže kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića”.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.