Nikšićka policija podnijela krivičnu prijavu protiv brokera, osumnjičen za zloupotrebu položaja

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 11.11.2023. u 12:19
Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv ovlašćenog brokera M. Ž. (41) zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, pomenuti je se sumnjiči da je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 9.500 eura.

„Sumnja se da je M.Ž, kao ovlašćeni broker u jednom investicionom u Nikšiću, izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) od dva klijenta ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga“, piše u saopštenju policije.

Dodaje se da su u koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici Jedinice za suizbijanje ekonomskog kriminala preduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, te su prikupili potrebna obavještenja od oštećenih lica i pribavili dokaze na osnovu kojih je i podnešena krivična prijava.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".
  U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, a na prevojima i u višim predjelima moguća je pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).