Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićka policija zaplijenila mini arsenal oružja

puske1
  • Autor onogost.me
  • 04.05.2016. u 10:06

Nikšićka policija u prethodnim danima sprovela je dvije akcije oduzimanja oružja i eksploziva u ilegalnom posjedu. 

 

Pripadnici policije su, preduzimajući službene mjere i radnje, pretresom kuće Ivana Damjanovića (31) iz Nikšića oduzeli tri klasa eksploziva, četiri komada detonatorskih kapisli, pištolj "vojno-državni", 31 komad municije različitog kalibra, svežanj detonirajućeg štapina, kao i vojnu pušku i lovačku pušku "jednocijevku" nepoznatih marki.

Kako pojašnjavaju iz policije, na osnovu operativnih saznanja, a po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću 28. aprila izvršen je pretres kuće, drugih prostorija i prevoznih sredstava koja koristi Damjanović. 

Šest dana ranije, pripadnici Centra bezbjednosti Nikšić pretresli su kuću i druge prostorije koje koristi Nišićanin Stanko Perović (52), i tom prilikom od njega oduzeli pušku marke "M-48" kalibra 7,9 milimetara i 38 metaka odgovarajućeg kalibra za nju.

Kako se navodi dalje u saopštenju policije, o ovim zaplijenama obaviješten je zamjenik osnovnog državnog tužioca koji je naložio da se municija, oružje i minsko-eksplozivne naprave upute na vještačenje, nakon čega će biti podnešene prijave.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci