Nikšićki muzičari skupili oko 2.000 eura za Feđu

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 25.07.2023. u 07:58
Kao i uvijek kada je potrebno kako našim sugrađanima, tako i onima kojima je neophodna pomoć iz čitave Crne Gore, nikšićki muzičari su tu da sviraju i tako skupe koliko su u mogućnosti.

Drugačije nije bilo ni ovog puta. Naime, oni su tokom tri svirke sakupili oko 2.000 eura za dječaka Feđu Alkovića iz Podgorice koji se bori sa teškom bolešću.

“Zadovoljni smo skupljenim iznosom i porodica i ja”, kazao nam je muzičar i organizator ove i brojnih humanitarnih svirki Dalibor Petković.

Podsjetimo, Feđa se bori sa tumorima koji su mu dijagnostifikovani i nakon operacije koju je imao na mozgu 2019. godine i liječenja u Turskoj.

Članovi njegove porodice su saopštili da je potrebno da što prije krene u Njemačku na liječenje.

“Naš sin Feđa već četiri pune godine bije bitku sa malignin tumorom mozga. Feđi je po sedmi put dijagnostifikovan tumor na mozgu za koji će biti potrebno da se operiše po četvrti put nakon čega će se zračiti i tretirati sa biološko-imunološkom terapijom nakon čega će na uzetom isječku tumorskog tkiva biti napravljena anti-tumorska vakcina. Sve to iziskuje mnogo novca i jako je kompleksna situacija jer će se njegovo liječenje zasnivati na tri usko specijalizovane klinike iz domena neurohirurgije, radiologije i onkologije kao i na biohemijskom istraživačkom centru za teške oblike maligniteta”, saopštila je porodica Alković.

Za liječenje je potrebno 200.000 eura.

“Molimo sve ljude dobre volje da nam izađu u pomoć kako finansijki i tako i sa riječima podrške da znamo da nismo sami. Neizmjerno hvala svima koji su pomogli i koji imaju namjeru da to učine, a isto tako i onima koji nisu, a imaju riječi podrške takođe veliko hvala. Nadamo se da i ovog puta možemo izaći kao pobjednici”, navela je porodica Alković.

Žiro račun za uplatu otvoren je u CKB banci na ime Milena Alković, a broj za uplate je 510-0210988215028-20.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.
  Policijski službenici Stanice policije Šavnik su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih saznanja i postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije, koje koristi lice Č.D. (46).