Nikšićki vatrogasci gasiće požare ekološkim sredstvom

onogost.me/arhiva
 • Autor onogost.me
 • 26.06.2023. u 14:54
Vatrogasci-spasioci Službe zaštite i spasavanja Nikšić dobili su određene količine "tridenta"- ekološkog sredstva za gašenje požara. 

Komandir Službe Slavko Tadić kazao je da su prije mjesec dana uspješno prošli pokazne vježbe i prezentacije, te da su od firme D.O.O “Trident FI5 MNE” iz Bara na poklon dobili određenu količinu “tridenta”.

On je kazao da ulaze u proceduru nabavke potrebnih količina za njihovu jedinicu.

“Sredstvo gasi sve tipove požara, ekološki je prihvatljivo, efikasnije od postojećih i prava je revolucija u našoj profesiji. Dosadašnja sredstva su bila štetna po okolinu i zdravlje vatrogasaca- spasilaca tako da konašno imamo rješenje. Počastvovani smo što smo od Tridenta prepoznati kao ozbiljna jedinica i što smo mogli da učestvujemo u prezentaciji novog sredsva za gašenje koje, iako je na tržištu nepuno pola godine već koriste naše kolege vatrogasci- spasioci i građani u Australiji, Albaniji, Brazilu, Italiji, Portugaliji, Španiji, USA, Kanadi, Belgiji, Švajcarskoj, Francuskoj”, kazao je Tadić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na većini puteva u Crnoj Gori jutros se saobraća nesmetano, a izuzetak su pojedine dionice na kojima je zbog radova promijenjen režim vožnje, saopšteno je iz Auto moto saveza (AMSCG).
  Direktorica Osnovne škole (OŠ) "Braća Bulajić" u Vilusima Dragana Vujović kaže da su ove godine na objektu škole urađeni vrijedni radove koji su realizovani uz pomoć bivših učenila i uz pomoć resornog ministarstva.