“Novi studentski dom u Nikšiću graditi uz postojeći, neophodno proširiti kapacitete menze”

Ministarstvo prosvjete
 • Autor onogost.me
 • 21.03.2023. u 12:52
Kroz Kapitalni budžet za 2023. godinu, planirana je izgradnja objekta novog studentskog doma u Nikšiću, odnosno izrada projektne dokumentacije, saopštili su iz Ministarstva prosvjete.

“Objekat će se graditi neposredno uz postojeći, a Ministarstvo je već preduzelo pripremne aktivnosti za stvaranje uslova za raspisivanje konkursa za izradu Idejnog arhitektonskog rješenja, koji sprovodi Glavni državni arhitekta”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Iz tog resora kazali su da očekuju, ukoliko sve bude kako je planirano, da do kraja ove godine možemo dobiti Idejno arhitektonsko rješenje, nakon čega će se pristupiti izradi Glavnog projekta i izboru izvođača radova.

“Imajući u vidu da se novi objekat ne može izgraditi u kratkom vremenskom periodu, i da postojeći objekat ne zadovoljava potrebe studentske populacije u Nikšiću, odnosno kapacitet i uslovi u postojećoj menzi nijesu zadovoljavajući, Ministarstvo je procijenilo da je neophodno proširiti postojeće kapacitete menze i poboljšati uslove u samom objektu”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

U tom smislu, kako navode, pristupilo se izradi projektne dokumentacije, kako bi se proširili kapaciteti trpezarijskog bloka, poboljšali uslovi u samoj kuhinji kroz adaptaciju i nabavku opreme, kao i adaptaciju svih toaleta, kako za zaposlene tako i za studente.

“Odmah nakon izrade projektne dokumentacije, pristupiće se raspisivanju tendera za izbor izvođača radova i nabavku opreme. Ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, svi radovi će biti završeni i oprema nabavljena najkasnije do početka septembra mjeseca ove godine”, kazali sui z Ministarstva prosvjete.

Podsjetimo, studenti u Nikšiću su na ranijim protestima izrazili nezadovoljstvo zbog uslova u menzi, boravkom u studentskom domu hotela “Onogošt” i nedostatka grijanja na Filozofskom i Filološkom fakultetu. Na posljednjem protestu, 8. marta, tražili su ispunjenje šest zahtjeva i dali rok od 15 dana da se ispune.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U saobraćajnoj nezgodi dva automobila u Mokroj Njivi, u Nikšiću teže tjelesne povrede zadobila je jedna osoba, dok su tri lakše povrijeđene, saopšteno je iz nikšićke Opšte bolnice.
  Povodom najave Sindikata izabranih doktora Crne Gore da će protestovati zbog toga što su se Ministarstvo zdravlja i Vlada oglušili o njihove zahtjeve i nijesu se odazvali pozivu na sastanak, iz Ministarstva zdravlja su nam saopštili da pomenuti Sindikat nije reprezentativan, niti je od strane poslodavca kao takav predložen, te se nijesu stekli uslovi za održavanje sastanka.