Uručene zahvalnice za doprinos u oblasti životne sredine

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 28.12.2022. u 19:17
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i direktor Ekološkog pokreta „Ozon“ Aleksandar Perović uručili su zahvalnice EPCG, Pivari "Trebjesa", Sava osiguranju i novinarima za medijsko praćenje tema iz oblasti životne sredine.

„Zahvalnica EPCG, sa kojom smo priveli kraju projekat uređenja topola i okoline oko Krupačkog jezera, odnosno park, kojem su se najviše obradovala djeca. Pivara je sprovela kampanju ’Nikšićko Grin’ (’Nikšićko Green’), tokom koje je rađeno na uređenju korita rijeke Bistrice i postavljen odgovarajući mobilijar na šetalištu pod Trebjesom. ’Sava osiguranje’ je sprovela akciju sadnje na šetalištu u ulicama Alekse Backovića i Petra Lubarde. Zahvalnica i pojedinim medijima koji su svojim izvještavanjem na pravi način obavještavali javnost o stanju životne sredine u našem gradu“, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Prema njegovim riječima, Opština  je posebnu pažnju usmjerila na očuvanje i poboljšanje životne sredine.

“Tako je već od prvog dana mandata krenula u rješavanje dugogodišnjeg problema deponije Mislov do. Pronašli smo najbolje moguće rješenje kada je taj naslijeđeni problem u pitanju, a isto tako naša opština će dobiti šest polupodzemnih kontejnera za odlaganje otpada, koji će takođe doprinijeti očuvanju životne sredine”, kazao je Kovačević

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.